MENIU

Elena Udrea: Este puțin probabil ca Traian Băsescu să fie premier

Candidatul PMP la Președinție, Elena Udrea, a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Slatina, că este puțin probabil ca președintele, Traian Băsescu, să fie în viitor prim-ministru, adăugând că șeful statului a spus clar că nu dorește să ocupe această funcție.

"Orice e posibil. Dar puțin probabil, pentru că domnul Traian Băsescu, deși ar fi categoric cel mai bun prim-ministru pe care l-ar putea avea România în acest moment, a spus clar că nu se pune problema. Deci nu are rost să analizăm noi, dacă dânsul spune clar că nu va fi, nu dorește și nu va fi premierul României", a declarat Elena Udrea, răspunzând unei întrebări referitoare la posibilitatea ca Traian Băsescu să fie la un moment dat premier al României, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, Elena Udrea a declarat că un model de femeie premier ar putea fi Anca Boagiu.

"Un model de premier femeie trebuie să fie o femeie care să fie gata să își formeze o echipă puternică, competentă, să o conducă, să stea la birou foarte mult timp. Mă gândesc că o persoană care ar putea să fie prim-ministru ar fi Anca Boagiu, ca să vă dau și un nume, în situația în care am vorbit de un premier femeie, pentru că Anca Boagiu este la un alt partid, nu se pune problema. Dar este o femeie cu care am guvernat și consider că a fost un ministru foarte bun", a declarat Elena Udrea.

Candidatul PMP, la alegerile prezidențiale, a reiterat faptul că, în situația în care va fi aleasă președinte, primul lucru important pe care îl va face va fi să schimbe premierul și să formeze o altă majoritate parlamentară.

"Primul lucru important este să schimb primul-ministru, să schimb guvernul, și asta o să fac în prima săptămână la Cotroceni, aducând la discuții liderii politici ai partidelor parlamentare, în așa fel încât să formăm o altă majoritate parlamentară cu care să schimbăm guvernul. Voi guverna cu cei care vor crede în viziunea votată de români pentru că se presupune că dacă ajung la Cotorceni cu această viziune, oamenii cred în ea și doresc să fie pusă în practică, voi guverna cu oameni care au dorința să schimbe România în bine", a precizat Elena Udrea.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu premier Elena Udrea preşedinţie PMP