MENIU

Elena Udrea, după scandalul renumărării votului: "E un gest de protest sau le-a fost frică"

Elena Udrea a mărturisit, jurnaliştilor, la ieşirea din sala Parlamentului, că nu consideră că reluarea votului ar reprezenta o soluţie şi că ea vede gestul acestora ca pe unul de protest sau unul de frică. Deputaţii au decis să renumere voturile din cazul cererii pentru reţinerea Elenei Udrea, după ce unii deputaţi au introdus mai multe bile într-o singură urnă.

Elena Udrea a explicat, în scurtul răstimp în care a părăsit sala, că plănuieşte să se reîntoarcă şi să aştepte rezultatul votului în Parlament.

Udrea: "Ce e grav e că am ajuns în Parlament în situaţia asta. Nu vorbim de o cerere de arestare normală, ci de a treia în opt luni, fără să aibă urmărirea penală începută şi fără să fiu întrebată măcar.

Se numără voturile în acest moment.

Probabil că a fost un gest de protest sau le-a fost frică să voteze împotrivă, conform conştiinţei. Nu ştiu dacă este bine să se reia votul, mulţi colegi au plecat din sală....e bine doar să ajungem la momentul la care parlamentarii să aibă curaj să voteze conform conştiinţei. "

Parlamentul a aprobat cererea de urmărire penală pentru Elena Udrea şi potrivit primei numărători, a respins cererea pentru reţinerea sa. Pentru reţinere au fost 119 voturi pentru şi 142 împotrivă, dar ulterior, s-a trecut la  renumărarea voturilor, după ce unii deputaţi ar fi introdus mai multe bile în aceeaşi urnă. Fostul ministru a declarat, înainte de vot, că noile solicitări din partea DNA nu sunt justificate, precizând că arestarea ei ar face parte dintr-o încercare a ”sistemului” de a acapara puterea. Surse din PNL au declarat pentru realitatea.net că unii parlamentarii PSD au fost surprinşi de către cei din PNL votând împotriva cererii de începere a urmăririi penale a Elenei Udrea.