MENIU

ELENA UDREA: DEMISIONARII din PDL,INDEPENDENŢI. Iniţiem moţiuni simple împotriva lui Duşa şi Mănescu

ELENA UDREA: DEMISIONARII din PDL, INDEPENDENŢI. Iniţiem moţiuni simple împotriva lui Duşa şi Mănescu / Foto: MEDIAFAX

ELENA UDREA A DEMISIONAT. După ce şi-a dat DEMISIA din PDL, ELENA UDREA a ales să activeze ca deputat independent. De altfel, toţi demisionarii din Partidul Democrat Liberal vor rămâne independenţi. Aceştia vor iniţia, marţi, două moţiuni simple împotriva miniştrilor Duşa şi Mănescu, după ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni, a anunţat, luni, ELENA UDREA. În total, pe lista Partidului Mişcarea Populară sunt 16 parlamentari.

DEMISII PDL. "Astăzi am definitivat formalităţile prin care parlamentarii care s-au înscris în Mişcarea Populară şi-au prezentat demisia din grupul parlamentar PDL şi au declarat că, de acum încolo, vor acţiona independent în cadrul Camerei Deputaţilor. Şi la Senat, senatorii vor fi, de asemenea, independenţi", a spus, luni, Elena Udrea.

Totodată, Elena Udrea a declarat că Mişcarea Populară intenţionează să facă o opoziţie puternică USL-ului.

"Parlamentarii Partidului Mişcarea Populară vor acţiona, de acum încolo, ca un grup de opoziţie. Vom fi un grup parlamentar care, începând chiar de acum, va trece la acţiuni puternice de opoziţie la USL, chiar dacă statutar nu se mai pot constitui grupuri parlamentare, nu suntem în PMP pentru funcţii, maşini, secretare, ne intereseasă doar să susţinem coerent, cu o voce puternică, nemulţumirea cetăţenilor care s-au săturat de USL, nemulţumire pe care vrem s-o exprimăm la nivelul Parlamentului României", a spus Udrea.

Deputatul a mai declarat că PMP a decis să depună două moţiuni simple împotriva miniştrilor Mircea Duşa şi Ramona Mănescu, a căror demitere, spune Udrea, trebuia să fie făcută ca urmare a proastei gestionări a cizei declanşate de ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni în care şi-au pierdut viaţa doi oameni şi alţi cinci au fost răniţi.

"Ca urmare, am decis ca, încă de mâine, vom iniţia depunerea a două moţiuni simple împotriva miniştrilor din Guvernul Ponta care sunt vinovaţi de tragedia aviatică, de consecinţele tragediei aviatice. Vom depune două moţiuni simple împotriva ministrului Apărării şi împotriva ministrului Transporturilor pentru că Victor Ponta şi-a asumat raportul făcut la nivelul Guvernului privind modul defectuos în care s-a gestionat criza accidentului aviatic considerăm că este necesar să existe o astfel de acţiune la nivelul Parlamentului prin care să cerem să fie demişi cei doi miniştri, dacă Ponta nu o face. Victor Ponta însuşi ar fi trebuit să-şi prezinte demisia ca urmare a faptului că, în timp ce doi oameni mureau îngheţaţi de frig, instituţiile din subordinea sa, în mod haotic şi necoordonat, nu erau în stare să-i găsească", a mai spus Udrea.