MENIU

Elena Udrea află pe 2 noiembrie dacă este sau nu eliberată

<p>Elena Udrea</p>

Elena Udrea află pe 2 noiembrie dacă este sau nu eliberată.

Termenul pentru recursul Elenei Udrea la măsura arestului preventiv din Costa Rica a fost stabilit de judecători pentru data de 2 noiembrie, anunţă Realitatea TV.

Elena Udrea şi Alina Bica sunt arestate preventiv 60 de zile, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România, însă ambele au contestat măsura.

La începutul lunii octombrie, fostul ministru al Turismului din România Elena Udrea a fost reţinută în Costa Rica, în baza unui mandat Interpol emis la cererea autorităţilor din ţara vecină. Împreună cu ea a fost încătuţată şi Alina Bica, fostul procuror-şef al DIICOT.

Autoritatea de Investigaţii Judiciare din Costa Rica a publicat şi un video în care Udrea, care a devenit recent mamă, apare înconjurată de oamenii legii. Ea este condamnată definitiv în România la șase ani de puşcărie pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

În ceea ce-o priveşte pe fosta şefă DIICOT a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care era acuzată de favorizarea făptuitorului. Ambele au cerut azil politic în Costa Rica şi nu vor fi predate imediat autorităţilor din România.

"Din punctul meu de vedere, instanţa nu va dispune extrădarea Elenei Udrea, mai ales că fetiţa are cetăţenie costaricană, cu drepturi protejate de autorităţile din Costa Rica, una dintre prevederi fiind că un copil nu trebuie despărţit de mama lui", a menţionat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea.

Cele două state nu au încheiat un tratat bilateral de extrădare. În schimb, Costa Rica a aderat la un tratat prin care este de acord să expatrieze cetățeni acuzați de fapte de corupție.

Mai multe articole despre:
Costa Rica Elena Udrea recurs