MENIU

Editorial. Ioana Ene Dogioiu: Cum îl distruge Gorghiu pe Orban. Capcana PSD

Editorial. Ioana Ene Dogioiu: Cum îl distruge Gorghiu pe Orban. Capcana PSD

Unul dintre cele mai periculoase lucruri care ţi se pot întâmpla, inclusiv în politică, este să pierzi simţul măsurii. Acela este începutul sfârşitului. Şi cred că asta i s-a întâmplat dlui Tăriceanu, de aceea este acum în pericol de a pierde şefia Senatului.

A dat cu pumnul în masă PSD în perspectiva localelor şi a decis să o ia pieptiş pe cont propriu. În perspectiva parlamentarelor, schimbă bezele cu grupul Ponta, alimentând speculaţiile privind o recreare a USL în afara PSD şi PNL.

Pentru social-democraţi sunt chestiuni deranjante şi chiar cu potenţial periculos. La localele din Bucureşti, spre exemplu, ideal pentru candidaţii social-democraţi este să păstreze bloc electoratul coaliţiei PSD-UNPR-ALDE.

O candidatură separată ALDE, mai ales la primăria generală, nu e o veste bună. Aparent, ea ar smulge din electoratul liberal al lui Ludovic Orban. Practic, însă, nu cred că simpatizanţii ALDE sunt cu adevărat liberali, ci nostalgici USL pentru care, în lipsa unui candidat propriu al partidului lui CPT, cred că prima opţiune va fi candidatul PSD.

Spre exemplu, în lipsa unui candidat ALDE, cu cine credeţi că ar vota domnii Ciuvică şi Badea, susţinători declaraţi ai lui CPT, cu Ludovic Orban?

În două tururi, un candidat ALDE poate fi iepuraş pentru PSD, cum a fost la prezidenţiale, dar într-un tur, orice procent e valoros.

Ioana Ene Dogioiu

Citeşte mai mult pe ziare.com

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu PSD Alina Gorghiu