MENIU

Dan Vasile Mihale: Cine a adus huliganii în Piața Victoriei

Protest 10 august

Pentru prima oară după decembrie 89 mi-a fost, din nou, teamă. Guvernul de impostori condus de Liviu Dragnea a folosit forța împotriva oamenilor pașnici din Piața Victoriei. Agitatorii aduși la protest pentru a provoca Jandarmeria și-au jucat bine rolul. Au oferit ,,țestoaselor'' pretextul pentru a acționa în forță, după un plan de luptă bine stabilit.

Huliganii care au provocat jandarmii nu au venit întâmplător la protest. Actele de vandalism săvârșite înainte și după protest, pe străzile adiacente Palatului Victoria, sunt dovezi clare că infractorii care au provocat jandarmii au acționat după un plan bine pus la punct, la fel ca și jandarmii. Orice anchetă de bun simț trebuie să plece de aici. Cine a adus huliganii la protest? În ce privește scopul nu insist. A fost clar pentru toată lumea.

Nu pot arăta cu degetul spre PSD pentru că nu am nicio dovadă că partidul de guvernământ a adus huliganii și va fi greu pentru oricine să demonstreze asta. Un singur lucru este însă limpede, partidul aflat la putere a fost singurul care a profitat de pe urma demersului criminal. Pentru cei naivi, care încă mai cred în inocența liderilor PSD, subliniez un singur lucru: la vârf se află lideri malefici atât în pantaloni, cât și în fustă. Singurul principiu după care guvernează PSDragnea este: ,,cine nu este cu noi, este împotriva noastră''. 

PSDragnea va da vina pe Iohannis, pe opoziție și, desigur,  pe statul paralel. Au decretat deja că mitingul a fost politic. Așa că aceasta va fi retorica în următoarele zile, iar adevărații vinovați vor fi premiați în culise. Nu bag mâna în foc nici pentru Iohannis și nici pentru opoziție. Nimeni din politica românească nu este inocent. 

PSD este însă singurul partid care a cochetat cu forța. Și amintesc aici doar mineriadele dirijate de Iliescu. Sub Liviu Dragnea, PSD s-a autodepășit și a rafinat câmpul tactic. Ăsta este și motivul pentru care jupânii din PSD nu mai au nici măcar răbdarea de a simula democrația. Au modificat legile după bunul plac și acum stau la cotitură ca să ne dea în cap. Supraviețuiesc doar cei care aduc osanele actualei puteri și mass media aservită care debitează, zilnic, niște emormități pe care nici hârtia nu le suportă.

În urma înăbușirii protestului diasporei, lumea civilizată a înțeles un lucru extrem de trist: acasă nu mai este acasă. 

Mai multe articole despre:
null