MENIU

După UNPR, şi ALDE se aliază cu PSD. Protocol de colaborare PSD-ALDE pentru alegeri

<p>Tăriceanu, după &icirc;ntrevederea cu Jourova: I-am spus că raportul MCV este dezechilibrat</p>

ALDE se aliază cu PSD la alegerile locale, anunţă Realitatea Tv. Cele două formaţiuni vor semna un protocol pentru alegeri, Dragnea anunţând că va fi un protocol de pe urma căruia vor avea de câştigat atât PSD, cât şi ALDE, la alegerioe locale şi parlamentare. Potrivit acestuia, protocolul va fi semnat miercuri, la ora 12.00.

"Am stabilit și cu domnul Tăriceanu și cu domnul Daniel Constantin forma finală a protocolului. Mâine (n.r. miercuri), la ora 12,00, aici, la Parlament", a anunțat președintele PSD, înainte de ședința Consiliului Național al formațiunii social-democrate. Dragnea a adăugat că va fi un acord care va mări șansele în acest an electoral atât pentru PSD, cât și pentru ALDE.

Reamintim că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că partidul pe care îl conduce va semna „teoretic” în această săptămână protocolul de colaborare cu ALDE, el refuzând să facă precizări pe tema modului de candidatură la parlamentare a celor două partide.

”Nu pot să spun data exactă – suntem în discuţii. Ne-am întâlnit şi azi, ne mai întâlnim”, a declarat liderul PSD. El a mai spus că, din punctul său de vedere, documentul este finalizat. De asemenea, el a respins ideea că o facţiune din ALDE, apropiată lui Daniel Constantin, nu ar vrea ca acest protocol să fie semnat.

”Eu nu am aceste informaţii. Am avut discuţii şi cu dl. Tăriceanu şi cu dl. Constantin şi nu am informaţia asta”, a adăugat preşedintele PSD. El nu a vrut să spună dacă cele două partide vor candida pe aceleaşi liste la alegerile parlamentare.