MENIU

După o lună de vacanță, parlamentarii au revenit la lucru cu chef de o pauză - VIDEO

Noua sesiune parlamentară a început cu circ în Coaliție. În loc să rezolve restanțele precum reforma pensiilor sau eliminarea celor speciale, PNL, PSD și UDMR se bat pe funcții. O viziune comună nu o au partidele aflate la guvernare nici când vine vorba de taxarea marilor companii sau de comasarea alegerilor. Opoziția a început munca în forță. USR și partidul lui Ludovic Orban au depus deja o moțiune simplă la adresa ministrului de Interne, Lucian Bode. Topirea zăpezii îi cam încurcă pe parlamentari. Casa Poporului este plină de găleți. 

Prima zi de muncă a parlamentarilor, după mai bine de o lună, a început cu o sesiune de fotografii, dar și bârfe. Alții, plictisiți de discursul colegilor, s-au jucat pe telefon sau au căutat filme pe laptop.

 

Întorși din vacanță, aleșii au găsit Parlamentul plin de găleți, o improvizație care apare, de altfel, de fiecare dată când ninge sau plouă.

 

Opoziția a început sesiunea parlamentară în forță, cu prima moțiune. USR și Forța Dreptei îl cheamă pe ministrul de Interne, Lucian Bode, să dea explicații pentru activitatea sa.

 

Senatorii au început și ei anul cu o strategie. Conducerea îi va obliga să fie mai activi pe rețelele de socializare anul acesta. Mai mult, peste 270 de angajați vor fi instruiți cum să folosească un calculator, o imprimantă sau să digitalizeze arhiva instituției. Pentru acest proiect, Senatul plătește peste 12 milioane de lei. O parte vin din fonduri europene.

 

Vacanța parlamentarilor se termină tot cu o pauză. Până luni, aceștia nu mai au activitate.

 

Mai multe articole despre:
sesiune parlamentara vacanta legi parlament