MENIU

Dușa: Toate lucrările la baza Deveselu sunt în grafic

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat, joi, că toate lucrările care se efectuează la baza Deveselu, pentru operaționalizarea sistemului antirachetă, sunt în grafic, atât în ceea ce privește obligațiile părții române, cât și cele la care s-a angajat partea americană.  Dușa a menționat, totodată, că au fost sprijinite și autoritățile de la baza militară pentru finalizarea investițiilor, din exteriorul bazei.

"Se lucrează intens la realizarea investiției. Investiția este una complicată și necesită un anumit timp de realizare, însă toate lucrările sunt în grafic și pe partea Statelor Unite, vizavi de realizarea sistemului propriu-zis, dar și pe partea care aparține de statul român, prin Ministerul Apărării Naționale, vizavi de asigurarea securizării zonei și a tuturor elementelor de infrastructură care să dea posibilitatea, așa cum ne-am angajat împreună pe parteneriatul strategic, ca în 2015 sistemul antirachetă de la Deveselu să devină operațional", a declarat Dușa, potrivit Agerpres.

Ministrul Apărării Naționale a amintit că au fost sprijinite și autoritățile de la Deveselu pentru finalizarea investițiilor din exteriorul bazei, dar care creează condițiile optime de funcționare a acesteia, respectiv alimentarea cu apă și gaze, canalizarea, căile de acces care fac legătura cu drumul național.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a participat joi, la Palatul Parlamentului, la inaugurarea expoziției NATO în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice. Au mai fost prezenți Victor Ponta, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, secretarul de stat pentru afaceri strategice, Bogdan Aurescu, însărcinatul cu afaceri al SUA la București, Dean Thompson.