MENIU

Dușa: Îl rog pe Traian Băsescu să pledeze la Bruxelles pentru aprobarea creșterii deficitului

<p>Dușa: &Icirc;l rog pe Traian Băsescu să pledeze la Bruxelles pentru aprobarea creșterii deficitului</p>

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, miercuri, că i-a trimis preşedintelui în exercițiu, Traian Băsescu, o scrisoare prin care i-a cerut să pledeze, joi, la Consiliul European de la Bruxelles, pentru aprobarea creşterii deficitului, care ar permite MApN o suplimentare de 0,3% la buget, informează Mediafax.

"Eu i-am trimis domnului preşedinte o scrisoare prin care-l rog mâine la Consiliul European să aducă în discuţie acest subiect, vis-a-vis de sporirea bugetului pentru Ministerul Apărării", a declarat Mircea Dușa, după dezbaterile din comisiile reunite de buget.

Totodată, Duşa a precizat că a anexat la scrisoarea către preşedintele Băsescu şi alte scrisori trimise "la ceilalţi lideri europeni, de a face acest demers în vederea obţinerii de derogării pentru creşterea deficitului".

Comisiile parlamentare reunite de Apărare au avizat, marţi, favorabil bugetul Ministerului Apărării şi au adoptat în unanimitate un amendament propus de Opoziţie, de majorare cu 0,3% a bugetului destinat acestui domeniu, potrivit celor declarate, pentru Mediafax, de deputatul PNL, George Scutaru. Potrivit deputatului PNL, amendamentul vine în urma discuţiilor pe marginea majorării bugetului alocat Apărării până la 2% din PIB în decursul următorilor ani.

Solicitarea ministrului Apărării vine după ce Guvernul şi Comisia Europeană nu au ajuns la un acord, privind suplimentarea anul viitor a cheltuielilor de apărare cu 0,3% din PIB, deoarece oficialul CE a motivat că nu are mandat pentru o decizie care trebuie luată doar de către Consiliul European, precum anunţa, pe 9 decembrie, premierul Victor Ponta, după încheierea negocierilor cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, pe marginea bugetului de stat pe 2015.

 

Mai multe pe Mediafax.