MENIU

Dușa: Am planificat peste 340 de exerciții de instruire, dintre care 40 sunt cu partenerii din NATO

<p>Dușa: Am planificat peste 340 de exerciții de instruire, dintre care 40 sunt cu partenerii din NATO</p>

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a anuntat, duminică, la Câmpia Turzii, că, în acest an, sunt planificate peste 340 de exerciții de instruire, dintre care aproximativ 40 vor fi organizate împreună cu partenerii din NATO și UE, informează Ziare.com.

"Săptămâna viitoare, marți, va începe în poligonul Smârdan un exercițiu de pregătire în comun tot cu militarii americani, parașutiști, iar la începutul lunii aprilie, vom avea un exercițiu mai complex, tot în poligonul de la Smârdan, la care vor participa aproximativ 2.500 de militari români, americani și britanici, plus un pluton de militari din Republica Moldova. Va fi o prezență permanentă a militarilor din NATO și UE, pe flancul estic, prin rotație, exercițiile au rolul de a asigura pregătirea militarilor în comun, pentru a învăța și a perfecționa tehnicile de luptă în comun", a spus Dușa.

Totodată, ministrul Apărării a precizat că la Câmpia Turzii "va începe un exercițiu cu avioane A-10", urmând să fie "11 astfel de avioane, un exercitiu în comun cu partenerii noștri americani".

Mircea Dusa s-a aflat la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, unde a asistat la exercițiul româno-american Dacian Warhawk.