MENIU

Dragnea: Votul din Parlament vrea să dea un semnal politic, atât și nimic mai mult

Dragnea: Votul din Parlament vrea să dea un semnal politic, atât și nimic mai mult / Foto: MEDIAFAX

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că votul asupra declaraţiei Parlamentului de demitere a lui Traian Băsescu este un vot politic care vrea să dea un semnal politic, atât şi nimic mai mult, arătând că s-au văzut partidele care sunt anti-Băsescu.

"Nu e vorba de un succes, este un vot politic care vrea să dea un semnal politic, atât şi nimic mai mult", a spus Dragnea.

Întrebat în legătură cu faptul că UDMR s-a abţinut de la votul asupra declaraţiei Parlamentului, Dragnea a spus că reprezentanții UDMR de la început au arătat că au rezerve în a-şi exprima acest vot.

"Ei (cei de la UDMR - n.r.) au spus de la început că au rezerve în a-şi exprima acest vot, nici nu am forţat nota, până la urmă totuşi s-au văzut partidele care sunt anti-Băsescu. Nu am ce să comentez mai mult", a adăugat Dragnea.

El a mai spus că PPDD a arătat fără tăgadă că este anti-Băsescu, ceea ce pentru PSD contează.

Parlamentul a adoptat, miercuri, declarația prin care se cere demisia președintelui Traian Băsescu, urmare a scandalului în care e implicat fratele său.

Plenul comun al celor două Camere a adoptat declarația cu 344 voturi ”pentru”, niciun vot ”împotrivă” şi 17 abţineri, în condițiile în care parlamentarii PDL și PMP au absentat.