MENIU

Dragnea: Nu au existat discuţii în partid privind sesizarea CCR în cazul "Belina"

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, intenționează să facă sesizarea ce urmează să fie transmisă CCR pentru a se stabili dacă procurorii pot ancheta hotărâri de Guvern, a anunțat luni președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

UPDATE: "Ca să fie un conflict trebuie să fie cel puţin doi actori. Nu există nicio conflict între mine şi preşedintele Senatului", a declarat Liviu Dragnea, adăugând că nu au existat discuţii în partid despre sesizarea Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte subiectul "Belina".

"Am vorbit cu domnul Tăriceanu că am auzit că au apărut tensiuni, un conflict. Ca să fie un conflict trebuie să fie doi actori. Nu e niciun conflict. Vorbim de nişte zvonuri plecate de la un sondaj şi de la nişte comentarii pe un sondaj", a declarat Dragnea.

În ceea ce priveşte reproşul făcut public de către Călin Popescu Tăriceanu, potrivit căruia ar dori întâlniri mai dese cu Executivul, Liviu Dragnea a declarat: "Si eu as vrea sa ma vad mai des cu domnul Tariceanu, dar programul e strans".

Anterior, Dragnea a afirmat că sesizarea ar urma să fie făcută de preşedintele Senatului. "Cred că sesizarea o va face domnul președinte Tăriceanu. Nu știu ce va face Guvernul, pot fi mai multe. Știu că domnul Tăriceanu mi-a zis că intenționează să facă această sesizare", a anunțat Dragnea, la Parlament, după o întâlnire cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Inițial, ministrul Tudorel Toader anunța că Ministerul Justiției va redacta această sesizare.

Însă, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a contrazis luni pe omologul său de la Camera Deputaţilor, Liviu Dragnea, spunând că nu a luat nicio decizie în privinţa sesizării Curţii Constituţionale (CCR) pe dosarul Belina, ci doar a cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialişti în drept constituţional, să facă o analiză, pentru a constata dacă există o bază solidă pentru sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa unui potenţial conflict între Guvern şi DNA.

”Cred cã sesizarea o va face domnul preşedinte Tãriceanu. Nu ştiu ce va face Guvernul, pot fi mai multe variante. Ştiu cã domnul Tãriceanu mi-a zis cã intenţioneazã sã facã aceastã sesizare”, a susţinut Liviu Dragnea la finalul unei întrevederi cu omologul său de la Senat, Călin Popescu Tăriceanu.