MENIU

Dragnea, reacție după criticile aduse de ambasadorul SUA: România are nevoie de toleranță

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că este de acord cu cele afirmate de ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, cu privire la Legea privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup. În acest context, Dragnea a anunțat că va scoate din lege și definiția defăimării sociale, punctând că "România e o țară care are nevoie de toleranță".

"Sunt total de acord cu afirmațiile dumnealui. Și eu, și PSD susținem libertatea de exprimare. Am anunțat deja de aseară public, mai ales după noile amendamentate pe care le voi depune astăzi, că această lege nu va mai putea fi înțeleasă greșit. Scopul principal al legii este acela de a promova toleranța și demnitatea umană prin sistemul educațional și prin administrație. E o lege care nu e coercitivă. Voi scoate din lege și definiția defăimării sociale ca nicio virgulă să nu mai poată fi folosită de cei care au manipulat, pentru a deturna atenția la scopul legii. România e o țară care are nevoie de toleranță (...) Scopul principal rămâne toranța umană, nu cred că asta afectează libertatea de exprimare a nimănui. În continuare se poate înjura la televizor, pe Facebook", a declarat Dragnea.

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a criticat Legea privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup în varianta lui Liviu Dragnea.

"Referitor la proiectul legislativ cu titlul „Proiect de Lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup”, politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase. Condamnăm discriminarea şi ura, dar în acelaşi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare. Aşa cum a declarat preşedintele Obama: „Cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale toleranţei care se ridică împreună împotriva bigotismului...”, a precizat Hans Klemm.

 






Mai multe articole despre:
ambasadorul SUA Liviu Dragnea Legea defaimarii