MENIU

Dragnea: OUG pe Justiţie şi era necesară. Dăncilă: Vreau o justiţie independentă

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi seara, după şedinţa CEx, că ordonanţa de modificare a legilor justiţiei, că aceasta nu are nicio legătură cu el, dar s-a uitat pe textul acesteia şi crede că este în regulă şi că era necesară. De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a spus, întrebată despre ordonanţa care modifică legile justiţiei, că în ultima perioadă ”tot ceea ce faci trebuie să fie legat de o anumită persoană”.

Viorica Dăncilă a vorbit despre nevoia de a se schimba modul de gândire, pentru că legile sau ordonanţele nu se referă la o anumită persoană, ci se fac pentru toţi românii. ”Vreau o justiţie independentă, legile nu se dau pentru o anumită persoană şi eu cred că politicul nu are ce căuta în justiţie”, a spus Dăncilă.

Întrebat despre reacţia preşedintelui Iohannis după adoptarea ordonanţei, Liviu Dragnea a replicat: „Ce pot să comentez la o asemenea prostie marca Iohannis? Ce legătură are ordonanţa aia cu mine?”

Întrebat de ce Secţia de anchetare a magistraţilor a cerut dosarul Tel Drum de la DNA, Dragnea a răspuns: „Habar n-am. Nu lucrez la secţia respectivă”.

”Ieri am discutat cu ministrul Justiţiei pentru că i-am cerut să-mi explice şi mie ce se întâmplă dacă preşedintele iresponsabil al României nu dă curs propunerilor de astăzi şi se depăşesc cele 45 de zile de interimat. Şi a făcut o analiză a unei decizii a CCR şi ne-a spus variantele pe care le-ar putea urma PSD”, a precizat liderul PSD, întrebat dacă Toader i-a prezentat ieri draftul ordonanţei.

Dăncilă susţine că a existat consultare pe tema OUG pe legile justiţiei.

”În România, în ultima perioadă, tot ceea ce faci trebuie să fie legat de o anumită persoană. Eu cred că trebuie să modificăm modul de gândire şi atunci când modificăm o lege, dăm o OUG, acea OUG nu se referă la o persoană, se dă pentru întreaga Românie şi pentru toţi românii”, a declarat, marţi seară, Viorica Dăncilă, întrebată despre OUG pe legile justiţiei.

În plus, Dăncilă susţine că ”nu trebuie să lipim o anumită ordonanţă de o anumită persoană”.

”Vreau o justiţie independentă, legile nu se dau pentru o anumită persoană şi eu cred că politicul nu are ce căuta în justiţie. Cred că drepturile cetăţenilor trebuie respectate. În faţa legii toţi suntem egali şi continuăm lupta anticorupţie. Vă asigur că nicuna dintre ordonanţele pe care le-am dat azi nu încalcă cele trei principii pe care le-am enumerat”, a mai spus premierul.

Sursa: news.ro