MENIU

Dragnea, iritat după o întâlnire cu H.Klemm, pe Justiţie: "I-am zis că poate avea o viaţă liniştită"

Liviu Dragnea a dat detalii dintr-o întâlnire pe care a avut-o cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, pe tema legilor Justiţiei. Astfel, într-un registru care nu este caracteristic unui preşedinte de Cameră, Dragnea a susţinut că ambasadorul SUA i-a spus clar, în engleză că are două îngrijorări legate de două prevederi din legile Justiţiei: Inspecţia Judiciară şi numirea de către preşedinte a şefilor de parchete. În replică, Liviu Dragnea a precizat că i-a transmis ambasadorului:"Eu i-am spus că poate avea o viaţă liniştită".

Liderul PSD a mărturisit faptul că, în cadrul unei discuţii cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, i-a transmis oficialului american că cele două prevederi privind trecerea Inspecţiei Judiciare de la CSM la Ministerul Justiţiei şi eliminarea şefului statului din circuitul de numire al şefilor de parchete ar putea fi modificate.

"Mi-a zis clar, în engleză, dar am înţeles, că are două îngrijorări legate de două prevederi: Inspecţia Judiciară şi numirea de către preşedinte a şefilor de parchete şi eu i-am spus că poate avea o viaţă liniştită. De ce? Pentru că există foarte serioase intenţii ca aceste două prevederi să fie modificate în sensul bun. În condiţiile astea, de unde mai apar din nou îngrijorări? Care prevederi sunt alea periculoase şi se vorbeşte despre independenţa justiţiei şi că se sufocă lupta anticorupţie?", a spus Dragnea.