MENIU

Dragnea: Iohannis este un om slab, perfid și disperat. Referitor la proteste: ”El a autorizat tot”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, duminică seara, că în România este prea multă înverşunare şi l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis de învrăjbirea românilor.

Șeful PSD Liviu Dragnea spune că președintele Klaus Iohannis este un om perfid, slab și disperat, iar PNL stă prost în sondaje.

"Iohannis este un om slab, dar un om perfid și disperat, pentru că după 4 ani și jumătate de mandat nu poate prezenta niciun lucru semnificativ pe care l-a făcut și este tot mai disperat când vine adevărul la prezidențiale când o să primească de la oameni întrebări. Încearcă să inventeze scandal, ură, care să îl ajute să strângă susținere pentru el așa cum a făcut în 2014. Vrea să mai reîncălzească ciorba asta încă o dată. Pe de altă parte, partidul dumnealui stă foarte prost în sondaje și nu spun nimic oamenilor", a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Dragnea a reluat acuzația potrivit căreia Iohannis este în campanie pe bani publici.

”Klaus Iohannis este în campanie electorală pentru PNL pe bani publici, folosind banii de la Administraţia Prezidenţială pentru deplasările dumnealui, pentru maşini şi ce-o mai folosi, pentru toţi SPP-iştii, toţi lunetiştii", a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a vorbit iarăși despre protestele cu care au fost întâmpinate mtingurile PSD. 

"Asta e politică? E prea multă înverşunare, oameni injectaţi, asta nu e politică. Asta vrea Iohannis, asta vrea PNL, asta vrea USR. Ei aşa vor. De ce? Ca să-i sperie pe membrii noştri şi să nu mai vină la vot, dar eu le spun ceva: şi susţinătorii şi membrii noştri vor veni la vot. Acum suntem într-o situaţie în care mulţi oameni vor vota PSD. Nu spun lucrul asta ca să nu-şi ia vreo bâtă în cap, dar sunt convins că oamenii din ţara asta, pensionarii, tinerii, muncitorii, fermierii, dascălii, medicii nu vor da această ţară pe mâna acestor bătăuşi. Păi de la aceşti bătăuşi poate aştepta România vreun viitor? Aceşti bătăuşi pot asigura în continuare salariile la medici, la profesori, pot continua programul de modernizare de şcoli, pot continua programul de dezvoltare a agriculturii?", a declarat Liviu Dragnea.

”Am rămas șocat cum niște tineri cu ochii injectați au luat un om bătrân l-au pus pe jos și au început să dea cu picioarele în burtă. Deci ce ne oferă Ioahnnis și PNL? Ei vor să insufle teroare, doar doar cetățenii nu mai vin la vot. Dar ceea ce fac acum și în continuare fac ca tot mai mulți să vină la vot”, a adăugat el.

Referindu-se la susţinătorii PNL şi USR care au protestat la mitingurile organizate de PSD, liderul social-democrat a afirmat că "numai cu protecţia lui Iohannis, asemenea hoarde pot circula libere în ţară".

"Numai Iohannis poate da protecţie din partea SRI-ului, din partea procuraturii, din partea SPP-ului, chiar şi din partea altor forţe. Iohannis a autorizat tot. Hai să fim serioşi! Nimeni n-ar avea curaj, pentru că sunt infracţiuni după infracţiuni, nimeni n-ar avea curaj să facă aşa ceva dacă n-ar şti că sunt protejaţi total", a opinat preşedintele PSD.

Întrebat de ce instituţiile statului nu reacţionează în astfel de situaţii, Dragnea a afirmat că acestea au "cizma pe grumaz de la Iohannis, prin oamenii lui".

Liviu Dragnea a adăugat că nu este de acord ca PSD să răspundă cu aceeaşi monedă acestor atacuri şi să perturbe acţiunile electorale ale altor partide, deşi a avut solicitări în acest sens de la unii colegi de partid.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Klaus Iohannis