MENIU

Dragnea și Tăriceanu, întâlnire decisivă pentru modificările la legile Justiției

OUG 6 / 2016

O nouă întâlnire la nivelul coaliției de guvernare pentru a discuta despre modificările la legile justiției.Tăriceanu și Dragnea  ar urma să discute despre textul unei ordonanţe de urgenţă privind legile justiţiei.

Joi, ministrul Tudorel Toader a anunţat că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind legile justiţiei este gata şi va fi trimis la CSM.

Ministrul Justiţiei mai spunea că a agreat de comun acord cu membrii Comisiei de la Veneţia adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să preia recomandări ale acestui organism cu privire la legile justiţiei. Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că după ce varianta finală va fi acceptată de toată lumea, Tudorel Toader va avea o nouă discuţie cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia pentru a informa despre propunerile de modificare.

În raportul preliminar, din luna iulie, Comisia de la Veneţia recomanda autorităţilor din România să reexamineze, în proiectele de lege din domeniul justiţiei, modul de numire şi revocare a magistraţilor, în sensul asigurării unor proceduri neutre, prin menţinerea rolului preşedintelui ţării şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Mai multe articole despre:
Tăriceanu Dragnea legile Justitiei