MENIU

Dragnea, faţă în faţă cu disidenţii din PSD. Biroul Permanent, convocat la Parlament

Prima şedinţă după CEX-ul care a tranşat războiul din PSD: la Parlament a fost convocat BPN al PSD. Liviu Dragnea a stat, astăzi, faţă în faţă cu puciştii care i-au cerut demisia. Înainte de această şedinţă, contestatarii liderului PSD - Firea, Ţuţuianu, Stănescu, Ciolacu şi Negoiţă - au avut o întâlnire în biroul lui Daniel Suciu. Potrivit Realitatea TV, discuţiile s-au axat pe tema referendumului din 6-7 octombrie. În paralel, Dragnea a discutat cu susţinătorii, în biroul său. Printre aceştia, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Interne, Carmen Dan.

UPDATE 14:00 - Şedinţa Biroului Permanent s-a încheiat. Liviu Dragnea a ieşit la declaraţii însoţit de premierul Dăncilă, însă a vorbit doar el.

"PSD-ul e convins că instituţiile statului au acţionat corect şi legal la mitingul neautorizat din 10 august. Am decis să transmitem un mesaj de susţinere pentru Jandarmerie şi pentru celelalte instituţii implicate", a declarat Dragnea, la finalul şedinţei. 

Jurnaliştii au vrut să-i pună câteva întrebări şi premierului Viorica Dăncilă, dar Liviu Dragnea a luat-o de mână şi a chemat-o să plece împreună cu el. "Haideţi!", a spus Dragnea.

UPDATE 13:20 - Adrian Ţuţuianu a plecat de la şedinta conducerii PSD pentru a se duce la şedinta Biroului Permanent al Senatului, pe care o va conduce în lipsa preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu.

"Nu am dorit să aduc în şedinţa BPN problema conflictului meu cu dl Cătălin Rădulescu, astăzi e nevoie mai mult ca oricând de puţin calm. Am discutat despre referendum, despre politica de resurse umane. O să vă răspundă la întrebări dl Dragnea când iese", le-a spus Ţutuianu jurnaliştilor.

Întrebat de ce a părăsit primul şedinţa conducerii PSD, acesta a explicat că nu are cine conduce şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

"Domnul Tăriceanu (ALDE) nu este, dl Manda (PSD) nu este. Suntem doamna Fedorovici (PSD) şi eu", a explicat Ţuţuianu.

UPDATE 11:30 - Şedinţa Biroului Permanent al PSD a început. La întrunire participă şi premierul Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al partidului, dar şi ministrul de Interne, Carmen Dan.

Înaintea şedinţei, liderul PSD Liviu Dragnea, întrebat dacă urmează revocări, a spus că nu.

"Ce am avut de spus, am spus în CEx, eu nu mă schimb", a afirmat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea se luptă cu "sistemul odios" care îl vrea afară din partid, dar și de pe scena politică. O acțiune coordonată din umbră de Opoziție și președinte. Confuz în declarații, dar precis în acțiuni, liderul PSD susține din nou adoptarea legii gratierii și amistiei.

Astăzi, Liviu Dragnea se întâlneşte, pentru prima dată după puciul eșuat de vineri, cu cei care l-au contestat în interiorul partidului. Ședința de astăzi de la PSD se anunță una cu scântei.

Între timp, scandalul din Justiție pare fără sfârșit. Când toată lumea aștepta ca ministru Tudorel Toader să anunțe rezultatele evaluării procurorului general, acesta aruncă săgeți pe Facebook către CSM.

Ministrul Tudorel Toader a scris, în această dimineaţă, că CSM a transmis situația evaluărilor procurorului general, Augustin Lazăr, către Ministerul Justiţiei.

"CSM a transmis către MJ situaţia evaluărilor procurorului general", a scris acesta. Ulterior, a revenit cu un post scriptum în care precizează că Lazăr "nu a fost supus niciunei evaluări".

Evaluarea lui Augustin Lazăr, în linie dreaptă. Mesaj bizar trimis azi de Tudorel Toader

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea