MENIU

Dragnea, despre excluderea lui Zgonea: O decizie care se va respecta de azi! Ponta este pregătit

Liviu Dragnea, președintele PSD, a comentat, la ieșirea din CEX, excluderea lui Valeriu Zgonea din partid, susținând că este o decizie care va fi respectată începând de azi și că, din punctul său de vedere, Victor Ponta este pregătit pentru orice funcție, făcând referire la funcția de președinte al Camerei Deputaților.

"Pentru mine e o zi destul de tristă. E vorba despre excluderea unui fost coleg. Am sperat să nu se ajungă aici. Și ieri, și azi, am avut discuții cu o mare parte a membrilor din Comitetul executiv îndemnându-i la o poziție moderată. Poziția a fost destul de tranșantă și n-a fost generată de păreri personale, ci de discuțiile pe care le-am avut atât cu membri de partid, cât și cu cetățenii. Au fost discuții cu sute de mii de oameni, iar poziția asta m-a și determinat ca atunci când au început discuțiile despre o hotărâre a Comitetului executiv în ceea ce-l privește pe Valeriu Zgonea să ies din sală. Am luat, în schimb, act de decizia din Comitetul executiv", a declarat Dragnea.

Acesta a ținut să precizeze că PSD va continua planul de modernizare și e profesionalizare, dar și că va asigura sprijinul pentru toate instituțiile statului.

"Din păcate, am auzit zvonuri în ultimele luni, nu știu dacă au fost adevărate, și anume faptul că cineva transitea prin multe locuri că PSD este un monstru politic care are ca obiectiv să distrugă statul și că doar Mihai Viteazul era singurul care se opunea în astfel de cazuri. Vreu să-i asigur pe toți că PSD va rămâne același partid responsabil, va continua cu aceeași hotărâre, va continua cu procesul de modernizare internă și cel de profesionalizare. De asemenea, va asigura în continuare stabilitatea legislativă și sprijinul pentru toate instituțiile statului și toate angajamentele luate vor fi respectate în continuare", a spus președintele PSD.

Dragnea a mulțumit celor care i-au fost alături după pronunțarea sentinței în dosarul Referndumul și a subliniat că decizia de al exclude pe Valeriu Zgonea din PSD se va respecta începând cu astăzi.

"Vreau să le mulțumesc tuturor membrilor de partid și nu numai care în aceste zile nu fericite pentru mine mi-au fost alături, iar pentru mine această sentință publică a contat foarte mult. Nu voi mai comenta deloc sentința instanței. În ceea ce privește campania electorală, cer tuturor colegilor de partid să nu se lase provoați sau abătuți de la obiectivele noastre politice și să fructifice șansa reală ca PSD să câștige aceste alegeri. Și le va câștiga. Azi, PSD a arătat că deciziile care privesc destinul partidului trebuie să fie luate în interiorul partidului. Îmi pare rău de această situație, dar asta a fost o decizie care va fi respectată începând de astăzi, iar toți colegii noștri vor fi conectați la campania electorală", a explicat social-democratul.

Întrebat dacă Victor Ponta îi va lua locul lui Valeriu Zgonea la președenția Camerei Deputaților, acesta a declarat că în cazul acestei funcții se va lua o decizie după Paște în BPN, dar că, din punctul său de vedere, Ponta este pregătit pentru a ocupa orice funcție politică. 

"Nu i-am propus lui Victor Ponta să fie președintele Camerei Deputaților. În cazul președinției Camerei Deputaților, în primul Biroul Permanent Național de după Paște vom lua o decizie politică privind succcesorul, dacă se va elibera poziția respectivă. Teoretic și în mod firesc, acea poziție se va elibera. Eu nu am emoții, pentru că am spus-o de luni: nu a mai avut importanță ce poziție politică sau publică a ocupat sau va ocupa Valeriu Zgonea, Din acest motiv, ce se va întâmpla în continuare va fi urmarea unei decizii în BPN. Astăzi nu s-a discutat despre niciun fel de propunere. Din punctul meu de vedere, Victor Ponta este pregătit pentru toate funcțiile", a conchis Liviu Dragnea.

 

Mai multe articole despre:
PSD Dragnea zgonea