MENIU

Dragnea: Obiectivul unei guvernări nu trebuie să fie acela de a băga oameni de afaceri la pușcărie

Obiectivul unei guvernări nu poate fi acela de a băga în puşcărie oameni de afaceri, a declarat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cu prilejul lansării ediţiei din 2018 a Schemei de Ajutor de Stat instituită prin HG 807, eveniment organizat la Palatul Parlamentului de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Liviu Dragnea a făcut declarația despre oamenii de afaceri care nu trebuie băgați în pușcărie, la doar o zi după ce comisia Iordache a dezbătut, marți, pragul de 50 000 de euro, pentru abuz în serviciu, despre care CSM a spus că se aplică doar celor din mediul privat. Cu alte cuvinte, oamenilor de afaceri:

"Trebuie să fim conştienţi cu toţii că nu trăim într-un cocon de mătase, că noi am început un proces de schimbare de atitudine şi de abordare din partea funcţionarilor publici, din partea instituţiilor de control ale statului faţă de mediul de afaceri, proces care s-a construit în mulţi ani de zile. Şi este vorba de o mentalitate construită în mulţi ani de zile în ceea ce priveşte abordarea faţă de firmele private în mod special, şi vorbesc aici de toate instituţiile de control - ANAF, alte instituţii care controlează, Parchete şi aşa mai departe. Abordarea noastră este cu totul şi cu totul alta, obiectivele unui guvernări nu pot fi acelea de a băga în puşcărie oameni de afaceri, de a închide societăţi comerciale, ci, dimpotrivă, de a preveni, de a sprijini şi împreună să se construiască un sistem administrativ şi birocratic care să fie stimulativ", a afirmat preşedintele PSD, potrivit Agerpres.