MENIU

Dragnea: Am depus proiectul de lege privind defăimarea. Va fi important și pentru diaspora

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, luni, că a depus la Parlament un proiect de lege privind defăimarea socială, adăugând că demersul este important întrucât societatea românească este o societate tolerantă. Totodată, Dragnea a subliniat că "va fi important și pentru românii noștri care trăiesc în afara granițelor ca, o dată adoptat, aici, acest proiect de lege, la rândul lor, și ei să-l solicite în Europa".

"E depus. (...) Este important pentru mine să constat că, după ce a fost depus, am văzut, pe de-o parte, pe unii așa-ziși specialiști care-și dădeau cu părerea, în opinia mea necitind proiectul de lege. Și am văzut și pe alții, radicali și cu accente xenofobe, care se opun acestui proiect de lege. Este important, pentru că societatea românească este o societate tolerantă. Va fi important și pentru românii noștri care trăiesc în afara granițelor ca, o dată adoptat, aici, acest proiect de lege, la rândul lor, și ei să-l solicite în Europa", a declarat președintele interimar al PSD la Parlament.

Dragnea a ținut să sublinieze că, de fapt, este vorba despre "legea toleranței", adăugând că este important ca "România să nu fie o țară divizată și să nu promovăm ura".

"Și eu cred că poporul român are această capacitate ca în interiorul acestor granițe să ne putem înțelege cu toții", a mai declarat președintele interimar al PSD.

 

Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat două luni. Noul termen: 23 noiembrie



Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat astăzi judecarea primul termen al apelului în dosarul în care Liviu Dragnea şi alţi 70 de inculpaţi sunt acuzaţi de fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu. Următorul termen este 23 noiembrie. Ieri, însă, Dragnea şi-a lansat oficial candidatura la şefia PSD, chiar în judeţul din care face parte. Aflat în Teleorman, preşedintele interimar al social-democraţilor a spus că nu i-a fost uşor să ia decizia de a candida, dar este un risc pe care şi-l asumă. Acesta este susţinut de cel puţin 26 de filiale, şi avându-l contracandidat doar pe senatorul Daniel Savu, după retragerile lui Robert Negoiţă şi Şerban Nicolae.

Ieri, însă, Dragnea şi-a lansat oficial candidatura la şefia PSD, chiar în judeţul din care face parte. Aflat în Teleorman, preşedintele interimar al social-democraţilor a spus că nu i-a fost uşor să ia decizia de a candida, dar este un risc pe care şi-l asumă. Acesta este susţinut de cel puţin 26 de filiale, şi avându-l contracandidat doar pe senatorul Daniel Savu, după retragerile lui Robert Negoiţă şi Şerban Nicolae.

Președintele interimar al PSD a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraudarea referendumului din 2012. Secretar general al PSD la data referendumului pentru demiterea preşedintelui, Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

DNA arată, în motivele de apel, că instanţa a greşit individualizarea pedepsei aplicate lui Dragnea Liviu, "cuantumul simbolic de un an închisoare şi modalitatea de executare cu suspendare fiind incompatibile cu gravitatea infracţiunii de folosire a influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea cvorumului la referendum, prevăzută de art. 13 din Legea nr. 78/2000".

 

 
Mai multe articole despre:
PSD proiect de lege Liviu Dragnea defaimare sociala