MENIU

Dragnea admite posibila suspendare a plăților la Pilonul II. Varianta prezentată de Viorica Dăncilă

Dragnea admite posibila suspendare a plăților la Pilonul II- ,,Nu se intenționează naționalizarea pilonului II de pensii, dar se va decide dacă e nevoie să se suspende plata". E anunțul făcut de președintele PSD, Liviu Dragnea care aruncă scandalul "suspendării" contribuțiilor la pilonul doi în curtea Comisiei de prognoză. UPDATE: Luni după amiază, Viorica Dăncilă a declarat că exclude desființarea Pilonului II de pensii, dar nu și suspendarea contribuțiilor la el. 

Dragnea admite posibila suspendare a plăților la Pilonul II : ,,În momentul în care se va face acea analiză și dacă se va ajunge la această decizie, care este o intenție pusă în programul de guvernare, și anume să se creeze o perioadă de opțiune pentru fiecare cetățean, plata pentru Pilonul II de pensie poate fi sau nu suspendată - asta va fi ca rezultat al analizei și după o discuție cu administratorii privați ai banilor publici din fondurile din Pilonul II ca să nu se încurcea calculele”, a declarat Dragnea.

El a mai spus că în Pilonul II de pensii nu sunt bani privaţi.

UPDATE, ORA 18.30: Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că exclude faptul că Guvernul ar putea desfiinţa Pilonul II de pensii.

"Exclud faptul că am putea desfiinţa Pilonul II de pensii. Se va face o analiză la Ministerul Muncii legată de de Pilonul II de pensii, dar nu se va desfiinţa Pilonul II de pensii. Nu am avut o discuție, în cadrul Guvernului, legată de acest aspect, nu vă pot da informații suplimentare.", a declarat Dăncilă.

............................................................
Proiectul de lege care prevede suspendarea plăţilor pentru pensiile administrate privat din Pilonul II a fost introdus din greşeală în programul legislativ al Guvernului, a spus luni preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), Ion Ghizdeanu.
 

Potrivit proiectului de lege respectiv, Guvernul României vrea să suspende plata contribuţiilor pentru pensiile administrate privat - Pilonul II - în perioada 1 iulie – 31 decembrie.

Totodată, proiectul vizează o contribuţie fixă de 84 lei în primul an, care ar urma să crească anual până la 125 lei in cinci ani. Această contribuţie ar urma să fie dedusă din impozitul pe venit. În plus, proiectul prevede o contribuţie a angajatorului egală cu a angajatului şi dedusă din impozitul pe profit în funcţie de mărimea companiei - 50, 25 sau 10 angajaţi.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a afirmat duminică că această propunere este făcută de CNSP, dar nu este de acord cu ea, iar această măsură nu va fi aplicată.