MENIU

Dragnea a vrut să interzică apariţia unui ziar în Teleorman pe motiv că era defăimat

Dragnea a vrut să interzică apariţia unui ziar în Teleorman pe motiv că era defăimat

Liviu Dragnea a vrut să interzică apariţia unui ziar în judeţul Teleorman, pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean. Deranjat de articolele scrise, Dragnea a depus plângere la Judecătoria Alexandria şi a cerut ca ziarul să nu mai fie distribuit în judeţul „patronat“ de el.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, este iniţiatorul controversatei legi a defăimării care propune amenzi de până la 100.000 de lei pentru orice defăimare făcută în spaţiul public, inclusiv pe reţelele de socializare şi în presă. Dragnea nu este la prima tentativă de a opri libera exprimare. În anul electoral 2008, când Liviu Dragnea se pregătea să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a fost deranjat de apariţia pe piaţa media locală a bisăptămânalului Gazeta de Sud-Est, ziar făcut în Ialomiţa şi distribuit şi în Teleorma.

În luna martie, în bisăptămânalul Gazeta de Sud-Est au apărut mai multe articole care îl vizau pe Dragnea. ”Liviu Dragnea, baronul imobiliar“, „Bezna în enclava lui Dragnea“, „Bombonica Dragnea, simbrie de la stat plătită de instituţia condusa de soţ“, acestea au fost câteva dintre titlurile care l-au înfuriat pe preşedintele Consiliului Judeţean. Unul dintre articole dezvăluia faptul că Bombonica Dragnea, soţia şefului CJ Teleorman, figura ca angajată la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, instituţie aflată în subordinea lui Dragnea.

A cerut ordonanţă preşedenţială

Liviu Dragnea a dat în judecată publicaţia şi a depus plângere la Judecătoria Alexandria cerând emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care să se dispună sistarea apariţiei Gazetei de Sud-Est în judeţul Teleorman, în perioada campaniei electorale, potrivit adevarul.ro.


Mai multe articole despre:
ziar Liviu Dragnea