MENIU

Dragnea a explicat de ce a refuzat să pună în dezbatere excluderea lui Ponta: "Sunt consecvent"

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a explicat, într-o conferință de presă susținută la Sinaia după ședința CExN, că a refuzat să pună pe ordinea de zi excluderea lui Victor Ponta din PSD, în urma declarațiilor acide la adresa sa din ultima perioadă, pentru că este "consecvent". 

Întrebat de ce nu a pus pe ordinea de zi excluderea lui Ponta din PSD, Liviu Dragnea a declarat că aceasta nu este o problemă ce trebuia dezbătută în cadrul ședinței de astăzi.

"Sunt consecvent. Am spus de la început că nici nu am de gând să cer lucrul ăsta, am și rupt acea intenție de demisie și l-eam spus și colegilor mei că nu asta este problema noastră acum și că nu vreau să introducem această problemă în dezbaterea partidului", a spus șeful PSD.

Referitor la faptul că, în situații similare, alți membri ai PSD au fost excluși din partid, respectiv Valeriu Zgonea, Mircea Geoană sau Marian Vanghelie, Liviu Dragnea a susținut că în cazul lui Zgonea a avut aceeași poziție cu cea avută în cazul lui Ponta, dar că atunci nu și-a impus autoritatea și i-a lăsat pe social-democrați să decidă. 

"Și în cazul lui Zgonea am avut aceeași poziție. Numai că acum mi-am impus autoritatea. Atunci am lăsat colegii să decidă, dar le-am cerut să nu ajungem la excludere cu Valeriu Zgonea. Excluderea lui Mircea Geoană a fost o greșeală. Și a lui Marian Vanghelie la fel. Când excluși pe cineva din partid este o greșeală pentru că pierzi un coleg", a conchis liderul social-democraților. 

Dragnea a precizat, joi, că există persoane în partid care solicită excluderea fostului premier Victor Ponta din PSD. Printre aceste persoane se numără și Paul Stănescu, șeful PSD Olt.

Mai multe articole despre:
Ponta Liviu Dragnea excludere ponta psd