MENIU

Două organizaţii se alătură Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României: ARUT şi ANATOP

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) este mai puternică având alături alte două organizaţii reprezentative la nivel naţional: Alianța Română a Universităților Tehnice (ARUT) şi Asociaţia Naţională a Autorităţilor Teritoriale de Ordine Publică (ANATOP).

Cele mai prestigioase universităţi tehnice din ţară: Universitatea Politehnica din București, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Universitatea Tehnică de Construcții din București – reunite în Alianța Română a Universităților Tehnice (ARUT), s-au alăturat CNMR.

În calitatea sa de cel mai mare consorțiu cu profil tehnic din țară, ARUT vine în întâmpinarea recomandărilor Consiliului European privind Programul național de reformă al României pentru 2015 prin creșterea calității și relevanței învățământului superior tehnic pentru piața forței de muncă și prin consolidarea proiectelor de cercetare aplicată care vizează piața de consum. De asemenea, este organizaţia care creează un cadru pentru proiecte ample dedicate domeniilor prioritare din Strategia Națională pentru Învățământul Terțiar 2015-2020, precum şi cea care participă activ la dezvoltarea inteligentă a politicilor care privesc educația și cercetarea. Din partea Alianţei un reprezentant al acesteia va ocupa funcţia de vicepreşedinte al CNMR la nivel naţional pentru probleme specifice domeniului de activitate.

În ceea ce priveşte Asociaţia Natională a Autorităţilor Teritoriale de Ordine Publică (ANATOP), o structură cu personalitate juridică care reuneşte toate autorităţile teritoriale de ordine publică (ATOP-uri) de la nivel judeţean, are ca scop sprijinirea ATOP-urilor prin crearea unui partener reprezentativ la nivel naţional cu reprezentanţii administraţiei publice locale şi centrale în vederea reprezentării şi promovării intereselor comunităţii pentru asigurarea siguranţei şi securităţii publice, precum şi pentru eficientizarea serviciului poliţienesc. Preşedintele ANATOP, domnul Claudiu Coman, va ocupa funcţia de vicepreşedinte al CNMR la nivel naţional pentru probleme specifice domeniului de activitate al Asociaţiei.

Priorităţile şi planurile noilor membri vor fi incluse în Planul Naţional pentru Modernizarea României, urmând să fie susţinute împreună şi duse la bun sfârşit în faţa tuturor factorilor responsabili.