MENIU

Dorin Iacob, replică dură: Pe mine, Austria nu m-a umilit, m-a scârbit și m-a înfuriat

Analistul politic Dorin Iacob

Analistul politic Dorin Iacob este de părere că scandalul și reacțiile apărute după ce Austria a blocat intrarea României în spațiul Schengen arată, în primul rând, neputința clasei politice de la noi. Într-o intervenție la Realitatea Plus, Iacob a afirmat că românii de rând au fost mai degrabă înșelați de cei pe care i-au ales, iar acum, după eșecul previzibil, sunt lăsați să se descurce singuri.

"Pe mine, Austria nu m-a umilit, m-a scârbit și m-a înfuriat. Statul a reacționat neadecvat, nu a prevenit și nu a rezolvat nimic, după ce s-au împăunat, chiar în ultimele zile, că rezolvă, că ne ajută Germania și alte năzbâtii de genul ăsta. Statul eșuat al lui Iohannis și-a arătat adevărata față, "guvernul meu," al lui Iohannis, și-a arătat adevărata fața, germanofilul Iohannis și-a arătat adevărata neputința. Trebuie să ne luăm destinul în propriile mâini, noi, omenii de rând, oamenii de afaceri, oamenii de pe stradă. Am fost în urma cu câteva zile în Austria si acolo nimeni nu avea grija acestei povești, mă refer la presa din Austria, ceea ce arată că tot noi avem o problemă, trebuia să fi găsit căi de a populariza și a promova acest subiect acolo, chiar la Viena" a afirmat Dorin Iacob.

Analistul politic a subliniat însă faptul că, înainte de a căuta vinovați și a lansa acuzații spre politicienii europeni, oamenii trebuie să înțeleagă faptul că "niște codoși de politicieni își bat joc de poporul român, nu de colegii lor din PPE. (...) Poveștile cu șantajele sunt prostii! Tocmai cei care sunt la putere fac pe naționaliștii și îndeamnă la boicot, ca să distragă atenția de la faptul că statul este eșuat".

 

"Toate și-au găsit acum un răspuns dur, o trezire la realitate. Trebuie să redăm instituțiilor statului puterea de a lucra și de a conlucra, trebuie să refacem MAE din temelii, trebuie să facem ca serviciile de informații, atât SIE, dar în special SIE, să se trează și să lucreze pentru România, în orice teritoriu de pe planeta asta, așa cum alții fac pe teritoriul nostru ce vor," a mai afirmat Iacob.

 

Mai multe articole despre:
dorin iacob austria schengen romania