MENIU

Moment impresionant: Donald Tusk, discurs perfect în limba română

Donald Tusk

Moment impresionat la ceremonia de deschidere a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene: Donald Tusk, actualul președinte al Consiliului European, şi-a susţinut discursul în limba română.

Donald Tusk a vorbit fără greşeală în limba română timp de minute bine, smulgând aplauze de la cei prezenţi. Discursul a fost presărat cu elogii la adresa României şi a unor personalităţi din România, cu citate din oameni de cultură români.

”Sunt sigur că președinția dumneavoastrp va fi la fel de energică, de românească și de europeană ca muzica lui George Enescu. O spun pentru că știu cât de rezistentă și creativă este națiunea română. Veți fi gazdele Europei și sunt convins că veți acționa în spiritul proverbului Omul sfințește locul. În această lume în transformare rapidă în care viitorul ne va surprinde în fiecare zi respectarea regulilor și a valorilor este esențială. În mare măsură depinde acum de România dacă și în ce fel Europa va depăși provocările viitorului.Depinde numai de dumneavoastră dacă politica dvs va fi pentru Europa un exemplu bun sau un avertisment sever”, a precizat Donald Tusk

”Celor care își imaginează că pot găsi scurtături le spun că se înșală. Celor care fac eforturi pentru a apăra valorile europene, le spun continuați lupta. România are puterea de a fascina și de a încânta. În familia mea prima mașină a fost Dacia 1300 a socrului meu
Întâmplarea face astăzi socrul fiului meu conduce și el o Dacie Duster. Aș vrea să fac un apel la toți românii, să apere fundamentele civilizației noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și Constituția, cum a apărat Helmuth Duckadam patru penaltiuri la rând. Atunci mi s-a părut imposibil, dar el a reușit. Vă asigur de tot sprijinul meu”, a mai declarat președintele Consiliului Europei. 

Iohannis: România preia un rol de prim-plan în UE. Dăncilă: Calea europeană rămâne alegerea noastră

Mai multe articole despre:
donald tusk discurs română