MENIU

Doina Pană vrea ştiri pozitive la tv. Propune un pact cu femeile din presă pentru ştiri vesele

Ministrul Apelor și Pădurilor vrea ca televiziunile să dea mai multe știri pozitive. Doina Pană crede că din cauza presei foarte mulți tineri nu mai vor să revină în România. Mai mult, ministrul propune chiar ca mass-media să primească facilităţi pentru ştirile pozitive pe care le difuzează.

Doina Pană vrea să vadă cât mai multe ştiri pozitive la TV. Aceasta susţine că publicarea ştirilor negative nu face altceva decât să afecteze întreaga societate şi mai ales tinerii.

"Noi avem tineri foarte buni, dar trebuie să ne îngrijreze gradul de violență la care s-a ajuns în țara asta, de ură, de dezbinare, și astea sunt toate efectele unor propagări doar a știrilor negative în România. (...) Iar tânărul care se uită la tv se identifică cu ceea ce vede, a declarat Doina Pană pentru Libertatea. Ministrul mai crede că tinerii plecaţi din ţară vor reveni atunci când atmosfera din societatea românească se va schimba. Propune chiar unele facilităţi pentru mass-media. Acest lucru se poate face numai prin unele măsuri legislative. Eu văd la modul să existe și știri pozitive. Putem veni cu o deducere de TVA, cu o impunere clară. Ei (n.r.- cei din presă) consideră că le scade rating-ul. Le scade la toate, că toate vor avea astfel de știri pozitive- a mai spus Doina Pană. Ministrul susţine chiar un pact între femeile din politică și cele din presă", a spus aceasta.

”M-am gândit la un fel de pact între femeile din politică și cele din presă, în sensul să creeze un val, prin dezbateri, prin invitați lideri de opinie... să se creeze valul necesar pentru a se solicita această lege", a mai spus Doina Pană.