MENIU

Vasile Dîncu și Lucian Bode, chemați la raport în Parlament. De la ce au pornit NEMULȚUMIRILE

Vasile Dîncu
Vasile Dîncu

Doi miniștrii ai cabinetului Ciucă sunt chemați, în Parlament, la raport. Este vorba despre Lucian Bode și Vasile Dîncu. Bode va fi prezent la dezbaterea moțiunii simple depuse de USR, în timp ce Vasile Dîncu nu va da curs invitației și a anunțat că pleacă în Georgia. Ministrul Apărării ar fi trebuit să aibă o discuție și cu premierul, după ce în spatiul public a fost vehiculată remanierea sa. 

Lucian Bode este chemat, astăzi, în Parlament de Opoziție să dea explicații pentru licitația demarată de Poliția Română. Vorbim despre achiziția a 600 de BMW-uri la un preț de 32.000 de euro, fără TVA/ bucată.

Opoziția nu susține acestă achiziție și reclamă că e o lictație încheiată cu un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.

Poliția Română susține însă că a ajuns să cumpere autoturismele marca BMW de la firma condusă de un prieten al președintelui Iohannis pe motiv că la licitație s-a prezentat un singur distribuitor. Aceeași sursă susține, de asemenea, că demararea procedurilor pentru stabilirea specificațiilor tehnice datează din 2018, iar acestea „sunt aliniate standardelor europene”.

Tot astăzi, la "Ora Guvernului", în Camera Deputaților este așteptat să ajungă și ministrul Apărării Vasile Dîncu. El trebuie să dea explicații legate de o declarație făcută recent privind războiul din Ucraina. Mai exact, Dîncu a spus că "singura șansă a păcii este negocierea cu Rusia".

Ministrul Apărării era așteptat, în această dimineață, la sediul Guvernului, pentru o discuție cu premierul Nicolae Ciucă legată de același subiect, în spațiul public vehicuându-se inclusiv ipoteza remanierii sale.

Vasile Dîncu nu se va prezenta însă nici la întrevederea cu premierul și nici în Parlament, și asta deoarece acesta a ales să dea curs unei vizite în Georgia, pe care o avea programată din timp.

 

Mai multe articole despre:
bode dincu parlament raport