MENIU

Doi europarlamentari ai lui Tăriceanu, Renate Weber şi Norica Nicolai, vot în favoarea lui V. Orban

Europarlamentarii ALDE, Renate Weber și Norica Nicolai, au votat miercuri în Parlamentul European în favoarea liderului autoritar de la Budapesta, Viktor Orban, acuzat de încălcarea democrației, a statului de drept și a drepturilor fundamentale în Ungaria, scrie g4media.ro. 

Potrivit listei votului nominal, tot în favoarea premierului maghiar au votat europarlamentarul PNL Traian Radu Ungureanu și cei ai UDMR, Iuliu Winkler și Csaba Sogor.

Alți doi europarlamentari români, Theodor Stolojan (PNL) și Ramona Mănescu (ex-PNL) s-au abținut de la vot. Parlamentul European a votat miercuri cu peste două treimi declanșarea procedurilor pentru sancționarea Ungariei pentru derapajele de la statul de drept și va începe procedurile pentru acționarea Articolului 7 din Tratatul UE, care prevede suspendarea dreptului de vot a țării.

Principalele acuzații la adresa guvernului Ungariei sunt că a îndepărtat din funcții judecătorii independenți, a redus la tăcere presa liberă și a luat la țintă societatea civilă. 

Mai multe articole despre:
măsuri guvern Norica Nicolai Renate Weber anunţ