MENIU

DNA a clasat dosarul de fraudă cu fonduri europene al lui Dan Barna. „Fapta nu există”

DNA l-a scăpat pe Dan Barna de dosarul de fraudă cu fonduri europene. Foto/Inquam

Dan Barna a scăpat de dosarul de fraudă cu fonduri europene. DNA spune că, nici din constatarea tehnico-științifică, nici din controlul DLAF nu au rezultat indicii că au fost săvârșite fapte de natură penală. 

DNA a clasat dosarul de fraudă cu fonduri europene al fostului vicepremier USR, Dan Barna, pe 14 iunie 2021, pe motiv că “fapta nu există”, se arată într-un răspuns al DNA din data de 22 septembrie 2021 la solicitarea G4media.ro.

„Nici din constatarea tehnico-științifică, nici din controlul DLAF nu au rezultat indicii privind nerespectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică și nici cu privire la săvârșirea unor fapte de natură penală care să afecteze interesele financiare ale Uniunii Europene.

În consecință, după epuizarea cercetărilor, la data de 14 iunie 2021, a fost dispusă soluția clasării în conformitate cu prevederile art. 16 alin. 1 lit. a („fapta nu există”) din Codul de Procedură Penală.

Considerentele pe care s-a întemeiat această soluție au avut la bază faptul că, în urma cercetărilor efectuate, fiind epuizate toate mijloacele probatorii, nu au rezultat probe certe și suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că faptele pretins a fi săvârșite întrunesc condițiile de tipicitate ale infracțiunilor investigate”, arată DNA.

Mai multe articole despre:
dan barna dosar dna dosar penal fraude bani europeni