MENIU

PSD şi PNL, dispută pe stabilirea datei alegerilor parlamentare. Dragnea: Cioloş ar face jocul lor!

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi că va informa săptămâna viitoare despre data alegerilor. Pe de altă parte, Liviu Dragnea a declarat, joi, la Constanţa, că organizarea alegerilor parlamentare mai aproape de sfârşitul anului creşte şansele ca, la scrutin, să se prezinte mai puţini români, exprimându-şi opinia că, dacă lucrurile ar sta aşa, ar însemna că Cioloş “face jocul PNL-ului”.

"O să informez săptămâna viitoare și legat de data alegerilor", a spus Cioloș, într-o conferință de presă susținută la Chișinău, întrebat dacă are amănunte privind ziua organizării scrutinului parlamentar, scrie Agerpres. 

În schimb, Dragnea a susţinut că 11 decembrie este o dată la care sunt şanse mai mari să ningă, condiţiile meteorologice ducând la o prezenţă scăzută la vot, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Interesul nostru este ca, la alegeri, să se prezinte cât mai mulţi români şi eu cred că, cu cât mai mult înaintăm cu data către sfârşitul anului, cu atât mai mult există şansa ca românii să vină mai puţini la vot. 11 decembrie e o dată în care vremea se poate schimba mult mai uşor, sunt şanse mai multe să ningă mai mult şi românii să nu poată veni la vot. Din punctul nostru de vedere, oricând hototărăsc să pună alegerile – 27 noiembrie, 4 decembrie, 11 decembrie - noi vom câştiga aceste alegeri. Am crezut şi încă mai cred că premierul Dacian Cioloş este interesat să existe condiţii bune pentru ca românii să se prezinte la vot. Nu cred în teoria cu minivacanţa, că le taie apetitul romanilor să vină la vot. Cei care vor să meargă la munte, în acea minivacanţă, pot merge la munte şi pe 9, 10 şi 11 decembrie”, a declarat Liviu Dragnea. Preşedintele PSD a mai spus că, în cazul în care data alegerilor va fi fixată de guvern mai aproape de sfârşitul anului, ar însemna că premierul Cioloş “face jocul PNL-ului”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, că data alegerilor va fi anunțată cât mai curând.

"Premierul a discutat cu liderii partidelor politice despre data alegerilor. Nu este luată încă o decizie, încă se discută cu liderii partidelor politice. Data alegerilor va fi anunțată cât mai curând, dar nu a fost luată încă o decizie cu privire la această dată. (...) Prim-ministrul mi-a confirmat că există discuții cu liderii partidelor", a afirmat Iolu

Întrebat dacă variantele pentru organizarea alegerilor generale sunt datele de 27 noiembrie, 4 decembrie și 11 decembrie, Iolu a răspuns că toate aceste zile sunt luate în calcul. "Pentru unele dintre ele, cel puțin 27 noiembrie, există o problemă de neconstituționalitate pe care o analizează Guvernul în stabilirea acestei date. Trebuie să se termine mandatele parlamentarilor actuali până când au loc aceste alegeri", a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului.