MENIU

Discuții în coaliție după declarațiile rasiste ale lui Viktor Orban! Ciolacu: „A fost o jignire față de toată lumea”

Marcel Ciolacu - președintele PSD

Marcel Ciolacu - președintele PSDa comentat, miercuri, declarațiile premierului ungar - Viktor Orban, făcute sâmbătă la Băile Tuşnad. Orban a afirmat că popoarele europene ar trebui să fie libere să se amestece între ele, dar că amestecul cu non-europeni a creat o „rasă mixtă” şi că aceste ţări „nu mai sunt naţiuni”.

„O să avem o discuție în cadrul coaliției. Declarația a fost jignitoare față de toată lumea. Nu a fost o jignire adusă în special românilor. Mi-aș fi dorit să nu fie făcută pe teritoriul României, dar indiferent, putea să o facă și pe Himalaya, efectele sunt aceleași”, a spus Marcel Ciolacu.

„Faptul că un stat membru UE, un lider al unui stat membru UE face anumite declarații împotriva NATO și UE, cred că e cel mai în măsură să răspundă. Cealaltă declarație este incalificabilă pentru un om politic în anul 2022 să faci o astfel de declarație”, a mai spus președintele PSD.

Întrebat dacă a avut o poziție oficială din partea lui Kelemen Hunor, președinte al UDMR, care a fost prezent la Băile Tușnad în timpul discursului lui Viktor Orban, Marcel Ciolacu a spus: „Eu mă așteptam ca domnul Kelemen Hinor să aibă o poziție dânsul, personală, imediat după o astfel de declarație”.

Mai multe articole despre:
ciolacu ungaria orban