MENIU

Vasile Dîncu: NU intenţionăm să modificăm Codul Fiscal

<p>Vasile D&icirc;ncu</p>

Guvernul nu are nicio intenţie să modifice Codul Fiscal, a afirmat vicepremierul Vasile Dîncu, precizând că aşteaptă ca un executiv care va veni pentru patru ani să dezvolte politica fiscală.

Întrebat dacă Guvernul îşi asumă proiectul de Ordonaţă de Urgenţă privitor la modificarea Codului Fiscal, Vasile Dîncu a precizat că nu este o strategie a Guvernului şi că Executivul nu are nicio intenţie de a modifica Codul Fiscal.

”Premierul şi ministrul de Finanţe au spus în mod clar: nu este o strategie a Guvernului aceasta. Nu avem nicio intenţie în programul nostru să modificăm Codul Fiscal în această direcţie, cel puţin în direcţia documentului care a apărut. A fost vorba despre un fel de brain storming şi un fel de iniţiativă a unui secretar de stat al doamnei ministru, înţeleg că şi-a asumat responsabilitatea pentru acest proiect şi şi-a dat demisia. Nu are legătură cu nicio strategie discutată de Guvern sau vreo strategie în care Guvernul să încerce să schimbe lucrurile. Sunt lucruri în viziunea noastră în acea dezbatere, în acel document care trebuie mult mai bine fundamentate. Dincolo de ce spuneaţi dumneavoastră sunt şi alte lucruri care înseamnă echilibrul sau dezechilibrul dintre muncă şi capital”, a spus Dîncu, la o conferinţă în Alba Iulia, scrie news.ro.

Vicepremierul a adăugat că Guvernul nu vrea să producă schimbări fundamentale în domeniul fiscal şi aşteaptă ca un guvern care va veni pentru patru ani să dezvolte politica fiscală.