MENIU

Dilema din Parlament. Când va veni Tudorel Toader să prezinte raportul DNA, în plenul reunit

În Parlament a apărut o dilemă. Deși Tudorel Toader a anunțat că joi va prezenta raportul privind activitatea DNA, în plenul reunit,  mai multe surse din Parlament anunță că acest fapt nu este posibil. Astfel, Tudorel Toader va susține joi, la minister, o informare de presă, dar raportul complet îl va citi în plenul reunit la o dată ulterioară.

Până la acest moment, sigur este doar anunțul de pe pagina de Facebook a lui Tudorel Toader: ”Raport privind activitatea managerială la DNA, joi, 22 februarie 2018, orele 18.00 la Ministerul Justiţiei - Sala de Consiliu”. Săptămâna trecută, ministrul Justiției a anunțat doar că joia aceasta va face publice concluziile sale. 

Totodată, Florin Iordache a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Slatina, că Tudorel Toader nu mai poate să repete ceea ce a făcut în cazul Legilor Justiţiei, pasând responsabilitatea către Parlament.

„Procedural şi legal, ministrul Justiţiei nu are cum să «arunce» în curtea Parlamentului raportul DNA, aşa cum s-a întâmplat cu Legile Justiţiei. Dacă vă uitaţi în Legea 304, dumnealui poate să prezinte un raport. Acel raport nici nu se votează, nici nu se adoptă. Dacă discutăm de o decizie de revocare, este un act unilateral al ministrului. Parlamentul nu poate interveni în această procedură de revocare pentru că nu-i permite legea. Aştept şi eu să vină cu această evaluare, joi, iar singurul pas procedural este acela de a solicita revocarea, avizul CSM-ului şi al preşedintelui. Gradul de aşteptare este foarte mare şi şi eu aştept să văd ce ne va spune ministrul Toader”, a afirmat Iordache.

Mai multe articole despre:
0 Kovesi anunţ plen tudorel toader reunit RAPORT DNA