MENIU

DIICOT va avea un nou sediu. Anunţul făcut de Guvern

Guvernul a aprobat o notă de fundamentare privind demararea procedurii de achiziţie a unui nou sediu pentru DIICOT, valoarea estimată fiind de 71,3 milioane lei, inclusiv TVA.

În hotărârea de guvern pentru adoptarea notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente categoriei de investiţii "Achiziţie sediu pentru Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism", publicată în Monitorul Oficial, se arată că, în prezent, DIICOT îşi desfăşoară activitatea într-un imobil închiriat pe Calea Griviţei din Capitală, cu o suprafaţă de 5.600 mp în folosinţă, din care suprafaţa utilă este de 3.400 mp.

La DIICOT - Structura centrală sunt 230 posturi ocupate: 102 procurori, 62 grefieri, 17 consilieri DEFA, 39 specialişti şi 10 personal conex, însă schema de personal va fi mărită cu ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, ajungându-se la un total de 405 posturi.

Guvernul susţine că actualul sediu închiriat are o suprafaţă insuficientă pentru toată schema de personal (6,19 mp/persoană), nefiind respectate standardele instituţionale şi nici strategia de dezvoltare a DIICOT.

Mai multe articole despre:
guvern DIICOT sediu nou