MENIU

Dezvăluiri ȘOCANTE în Dosarul Microsoft! Peste 200 milioane PREJUDICIU, 60 de milioane ȘPAGĂ!

<p>&nbsp;Fostul ministru Gabriel Sandu</p>

 Dezvăluiri incredibile apar în cel mai mare dosar de corupţie din ultimii ani. Prejudiciul total în dosarul Microsoft ar fi de 218 milioane de dolari, nicidecum doar 16 milioane, cum apare în rechizitoriul DNA. O spune chiar unul dintre inculpaţi, Gabriel Sandu, în faţa judecătorilor și în fața jurnaliștilor. Toata lumea știa că miniștrii trebuie să finanțeze partidele, aveau indicații scrise, pe cine și unde angajează, mai spune Sandu.

"Din primul moment când am fost chemat am oferit posibilitatea de a colabora la DNA. Iniţial mi-a fost refuzată. Susţin un denunt în care explic ce s-a întâmplat. Eu recunosc fapta, recunosc declaraţiile. De la ce porneste acest denunţ. 104 milioane de dolari între 2004-2008, este prejudiciu grupării transnaţionale Florica. Vă aduc la cunoştinţă că am făcut denunţ la Departamentul de Justiţie al SUA şi la Minsterul de Justiţie din Austria împotriva grupării Florică şi a directorilor Microsoft. Solicit să fie un motiv de micşorare a pedepsei mele şi acordarea uneia cu suspendare. Am făcut cereri exprese atât către ambasada SUA cât şi Austria să precizeze în ce fel s-au făcut intervenţii la mine. 460 din 2009 este Hotărârea de Guvern singura legală din afacerea Microsoft, toate celelalte hotărâri şi documente sunt ilegale. Îmi asum ceea ce spun. Eu ştiu acum că toate demersurile mele sunt inutile pentru că în timpul procesului am aşteptat milă şi îndurare, poate vine cu suspendare. Ar fi trebuit să nu fac asta ci să aduc toate documentele, să fac toate demersurile. Toţi miniştrii aveau directive clare de la partide. Cine se angajează, unde se angajează. Eu recunosc tot în faţa Înaltei Curţi. Recunosc că am pretins şi primit cele peste două milioane. I-am pretins pentru plata campaniei electorale din 2009", a spus Gabriel Sandu în ultimul cuvânt.

Gabriel Sandu, la ieșirea de la Curtea Supremă: ”Am făcut denunțuri împotriva grupării infracționale transnaționale și transguvernamentale. Prejudiciu în acest caz este 104 milioane de dolari, în perioada 2004-2008 și 114,5 milioane de euro 2009-2013. Era vorba de 27 de milioane de dolari prin care eu i-am recuperat prin neplata de la STS pentru că nu au furnizat nimic. Sunt toți miniștrii Educației și toți miniștrii Comunicațiilor și pentru toți cei pentru care s-a cerut aprobarea de la președintele Traian Băsescu pentru a fi cercetați”.

Citeşte mai multe pe comisarul.ro.

Mai multe articole despre:
dezvăluiri Gabriel Sandu dosarul Microsoft