MENIU

DEZVĂLUIRI LA “JOCURI DE PUTERE”: Un șef liberal, suspect de legături cu Securitatea ceaușistă?

Gheorghe Dragomir

Rareș Bogdan și invitații săi au făcut dezvăluiri importante în emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea TV, despre un lider PNL suspectat că ar fi avut legături cu Securitatea lui Nicolae Ceaușescu.

În emisiunea Jocuri de Putere din 18 februarie, jurnalistii Stelian Negrea și Alexandru Căutiș au vorbit printre altele despre colaborarea cu Securitatea lui Ceaușescu a unui important lider PNL. Este vorba de Gheorghe Dragomir, președintele PNL Constanța, despre care surse de încredere spun că a avut o activitate intensă în calitatea lui de colaborator și că în respectivii ani s-a și legat prietenia cu Felix Stroe, șeful PSD Constanța.

Despre colaborarea acestuia din urmă cu Securitatea ceaușistă, jurnaliștii de la Info-Sud-est.ro au scris pe larg într-o anchetă pe care Stroe nu a comentat-o în nici un fel. De fapt, Stroe nu a negat scrierea celor două note informative, ba dimpotrivă, a povestit cu seninătate contextul în care a informat Securitatea. Așa cum nu a negat relațiile nici liberalul Dragomir.

Contactat de jurnalistii Realitatea.net, președintele PNL Constanța a declarat că a fost militar în trupele de Securitate, dar că nu făcea "decât să exeute ordine în armată".

"Există un document emis de CNSAS în anul 2006 care arată că nu am fost colaborator al Securității. În afara faptului că am fost militar cu termen redus în aceea perioadă, la trupele de Securitate, nu există altceva. Am avut atribuții de furier, adică întocmeam documente secrete, dar nu făceam decât să execut ordine în armată, din cauza asta au apărut speculațiile. După ce au apărut speculațiile, am fost la comisia CNSAS și am scos documentul", a explicat Gheorghe Dragomir.

Jurnaliștii prezenți în studioul moderatorului Rareș Bogdan au arătat că vechile legături dintre cei doi stau și la baza blatului politic dintre PNL și PSD la Constanța și riscă să compromită și alegerile din iunie de anul acesta.

Referitor la acest aspect, Gheorghe Dragomir a susținut că "este o eroare fantastică, eu am un singur proiect: să-mi ajut colegul cât pot eu de mult. Eu îmi doresc un om care poate să schimbe viața din municipiu, influențând și județul".

De altfel, jurnalistul Stelian Negrea a și depus la CNAS în urmă cu o săptămână o solicitare pentru a afla dacă Gheorghe Dragomir a colaborat sau nu cu Securitatea ceaușistă.

„Am decis să văd dacă liberalul şef din Constanţa, Gheorghe Dragomir, a colaborat sau nu cu Securitatea. Aşa că azi am depus la CNSAS o solicitare în acest sens. Aştept că orice cetăţean care mai e şi jurnalist un răspuns din partea acestei instituţii. Nu de altă dar domnia să, în ciuda dezminţirilor vehemente, este unul dintre iniţiatorii blatului cu PSD pe Constanţa. Măcar dacă despre PSD-işti ştim sigur că au avut legături cu fosta Securitate, să ştim măcar de ce liberalii se vor atât de aproape de PSD-işti. Pur şi simplu toată muncă DNA, a Justiţiei, toţi nervii noştri pentru eliminarea tripletei toxice de la malul Marii Negre au fost degeaba dacă în funcţia de primar al Constanţei ajunge tot un paharnic de-al lui Mazăre&Nicuşor”, a scris Stelian Negrea pe Facebook.

Suspiciuni privind statutul de colaborator al Securităţii al lui Gheorghe Dragomir au existat şi în urmă cu 10 ani. Atunci, copreşedintele PNL Constanţa a ieşit public cu o hârtie emisă de CNSAS cum că nu a colaborat cu Securitatea.

Mai multe articole despre:
alegeri locale armata Securitate Gheorghe Dragomir