MENIU

DEZVĂLUIRI INCENDIARE: "Cum am primit 50 de lei ca să-l aplaud pe Victor Ponta"

<p>Victor Ponta, desfiinţat &icirc;n Pravda</p>

"Zvonul că PSD oferă bani participanţilor la mitingul organizat miercuri, la Sala Palatului din Bucureşti, s-a răspândit cu repeziciune în cercurile studenţeşti. Tot ce trebuia să faci era să te înscrii pe o listă, să fii prezent în sală ca să aplauzi furtunos, iar la final să încasezi suma. Am hotărât să merg la primul miting din viaţa mea nu în calitate de jurnalist, ci de aplaudac plătit", scrie jurnalista Iulia Marin, într-un editorial adevarul.ro.

"Miercuri după-amiază, acompaniaţi de o burniţă rece, ajungem în faţa Sălii Palatului din Bucureşti, eu şi un grup de studenţi, într-o mulţime pestriţă în care predomină pensionarii, secondaţi îndeaproape de elevi de liceu. La numărătoare ies, totuşi, vreo patru mii de persoane. Suntem “conduşi” de un băiat de vreo 22-23 de ani care, timid, face prezenţa şi mai spune câte o glumă, ca să înveselească atmosfera. Cei mai mulţi dintre studenţii veniţi sunt deja nervoşi, duc lipsă de umbrele, şi se uită chiorâş la pensionarii care îşi fac loc în faţă şi formează o coadă la intrare.

“Hai să intrăm!”, vine îndemnul liderului nostru, după ce ne strângem cu toţii. Încolonaţi, ne executăm. Nu apucăm, totuşi, să trecem pragul Sălii Palatului, când ni se ordonă să ne întoarcem. “Nu e bine să intrăm printre primii, ceilalţi sunt nevoiţi să aştepte. Trebuie să înţelegeţi că nu toţi sunt plătiţi, unii vin de bunăvoie”, ne spune el, grav."

Citeşte continuarea pe adevarul.ro.