MENIU

Dezvăluirea lui Codrin Ștefănescu: Dragnea nu a vrut ca PSD să ceară revocarea lui Kovesi

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a opus în ședința Biroului Permanent Național al partidului, din 12 februarie, adoptării unei poziții oficiale a PSD cu privire la revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA.

Codrin Ștefănescu a povestit pentru „Evenimentul zilei”, că în timpul ședinței Dragnea s-a opus ideii ca PSD să ceară oficial revocarea din funcție a șefei DNA și că partidul trebuie să-l lase pe ministrul Justiției să anunțe dacă propune revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi sau menținerea acesteia în funcție. Potrivit legii, ministrul Justiției poate propune revocarea din funcție a procurorului-șef DNA, însă decizia revocării îi aparține în exclusivitate Președintelui României.

„După ce am făcut eu declarațiile pe scări, peste vreo 24-25 de minute, în ședință, sus, Dragnea ne-a zis: «Mă, eu înțeleg că voi țineți cu Codrin, dar nu putem să spunem asta (să cerem revocarea lui Kovesi, n.red.)». Ne-a mai zis că nu putem să ne poziționăm politic, ca partid, vizavi de decizia ministrului Justiției pentru că o să se zică că PSD vrea să o revoce pe Kovesi”, a declarat, ieri, pentru EVZ, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

„Mie mi-a reproșat Dragnea că prin declarațiile pe care le-am făcut antamez tot partidul. Din acest motiv a spus apoi că Codrin vorbește mult și rău”, a adăugat acesta.

Dragnea și-a impus punctul de vedere în partid. Întrebată, la finalul ședinței, dacă este necesar ca PSD să ia pe 14 februarie o decizie cu privire la Kovesi, prim-ministrul Viorica Dăncilă a spus la plecare: „Nu. Eu cred că această decizie sau o decizie trebuie luată din punct de vedere juridic. Nu cred că un partid politic poate să se pronunţe pe acest lucru, şi chemăm ministrul Justiţiei care este cel mai în măsură să vadă care este situaţia”. La CExN al PSD din 14 februarie nu s-a mai pronunțat un cuvânt despre Kovesi.