MENIU

Udrea și Bica, ajutate să fugă în Costa Rica de traficanți

Noi dezvăluiri despre fuga Elenei Udrea și Alinei Bica în Costa Rica. Rețeaua prin care cele două au fugit în Costa Rica este suspectată că a facilitat cetățenia pentru traficanții de droguri columbieni. Informațiile apar în urma unei investigații internaţionale condusă de grupul de Raportare a Crimei Organizate şi Corupţiei şi RISE Project.

Elena Udrea şi Alina Bică au fost arestate în Costa Rica după ce poliţia locală a pus în aplicare o cerere a Interpol. Cele două aveau alerta roșie trecută în dreptul numelor lor, în baza de date a Interpol.

Procedările de extrădare au fost declanşate deja, iar Udrea și Bica vor sta două luni după gratii în așteptarea unei decizii. Acestea au făcut deja recurs la decizia de arestare preventivă.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită şi abuz în serviciu, însă ea a părăsit România, cerând azil politic în Costa Rica.

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată definitiv de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului.

Mai multe articole despre:
Udrea Costa Rica traficanţi Bica ajutate să fugă