MENIU

Dezastru pentru PNL București la alegerile locale. Cum au pierdut tot. Ce greșeli au făcut

Editorial. Ioana Ene Dogioiu: Cum îl distruge Gorghiu pe Orban. Capcana PSD

Înfrângeri pe toata linia pentru PNL București, potrivit exit poll-urilor. Nu au câștigat nicio primărie de sector, Cătălin Predoiu a obținut doar 14% la Primăria Generală, iar la Consiliul General București, au obținut doar 19%, cât a obținut și USB. Predoiu a fost al patrulea candidat PNL, nominalizat pentru Primăria Generală, începând campania târziu. Totodată, liberalii s-au încăpătânat să nu cadă de acord pentru a alege un candidat al dreptei unite, cerându-i lui Nicușor Dan să se retragă, când potrivit sodajelor, Predoiu era mai slab cotat în sondaje. Pe de altă parte, la un simplu calcul, voturile cumulate ale lui Predoiu și Nicușor Dan însemnă 43%, față de 41%, cât a obținut Firea. Mai mult, cel care a decotat public înfrângerea PNL a fost Predoiu, lăsat singur, în fața presei, de tot partidul, în conferința de presă de după exit poll uri.

Cătălin Predoiu a declarat, duminică seara, după închiderea secţiilor de votare că o felicită pe Gabriela Firea pentru postul de primar pe care l-a câştigat şi îi urează să aibă "aibă înţelepciunea şi onestitatea pentru a realiza proiectele pe care le-a anunţat"

"Cei care au ieşit la vot au demonstrat responsabilitate şi patriotism local. Doresc să felicit pe proaspătul ales primar al Capitalei, Gabriela Firea, şi îi urez să aibă înţelepciunea şi onestitatea pentru a realiza proiectele pe care le-a anunţat. Îl felicit şi pe Nicuşor Dan", a declarat Cătălin Predoiu, la scurt timp după închiderea secţiilor de votare.

"Am vrut şi eu şi colegii mei să câştigăm aceste alegeri. Am ştiut că ne confruntăm cu o dezamăgire generală faţă de toate partidele, dar ne-am folosit toată energia pentru a explica lucruri adevărate. Am înţeles greşelile trecutului, am început o reformă în partid pe care o vom continua, faptul că am promovat tineri pe liste şi faptul că n dorim ca toţi cetăăţenii să aibă un oraş european", a mai spus Cătălin Predoiu.

"Doresc să informez colegii şi cetăţenii că înţeleg să fac un act de responsabilitate. Dacă mâine dimineaţă se vor confirma rezultatele anunţate în această seară, îmi depun mandatul de preşedinte al filialei Bucureşti:" a declarat Cătălin Predoiu, după ce exit- poll-urile au arătat că Gabriela Firea este candidatul care a câştigat alegerile locale pentru Primăria Capitalei. "O fac cu fruntea sus. Rezultatul ne-a demonstrat că o coalizare a dreptei ar fi făcut ca primarul capitalei să nu fie doamna Firea, ci Nicuşor Dan", a mai spus Predoiu.

Potrivit unui exit-poll CURS, realizat la comanda TVR, Gabriela Firea a primit cele mai mult voturi şi va deveni primarul Capitalei, obţinând 42,4% din sufragii , urmată de Nicuşor Dan cu 29,8% din voturi şi Cătălin Predoiu cu 12,03%.

Predoiu a anunţat, duminică seara, că dacă se confirmă rezultatele prezentate de exit-poll-uri, potrivit cărora este pe locul trei la numărul de voturi obţinute pentru Primăria Bucureşti, îşi va depune mandatul din funcţia de preşedinte PNL Bucureşti.

Mai multe articole despre:
alegeri PNL măsuri liberali anunţ decizii dezastru