MENIU

Detalii neştiute despre vizita lui Bush în România în 2008. SPP-ul a DRESAT lebede SPECIAL

Traian Băsescu şi George Bush, la Neptun. Foto: Rompres

Detalii neștiute despre vizita lui George W. Bush, în 2008, în România, ies acum la iveală. Autoritățile române au fost sfătuite de reprezentanții Secret Service să dreseze câteva lebede în perspectiva plimbării pe care liderul de la Casa Albă urma să o facă pe malul lacului de la vila Nufărul din Neptun, informează Evz.ro.

Președintele SUA, George W. Bush, și soția sa Laura au făcut o vizită oficială în România în perioada 1-4 aprilie 2008, cu ocazia summit-ului NATO. În acest context, ofițerii Secret Service le-au transmis celor de la SPP că ar fi indicat ca lacul din apropierea vilei unde urma să aiba loc întalnirea dintre Traian Basescu și George Bush să fie populat cu câteva lebede, susţine sursa citată. 

Planul era ca păsările să se apropie de mal în momentul în care cei doi șefi de stat treceau pe acolo, pentru ca fotografii să poată surprinde o imagine spectaculoasă.

Pentru ca totul să iasă bine, un ofițer SPP a fost desemnat să dreseze lebedele pentru ca în momentul în care o persoană trece pe malul lacului, acestea să se apropie. Astfel, timp de câteva săptămâni, ofițerul a ademenit păsările cu firimituri de pâine.

Strategia a funcționat, lebedele făcându-și apariția atunci când George W. Bush și Traian Băsescu s-au plimbat pe malul lacului, însă păsările nu au primit nicio firimitură de pâine din partea celor doi președinți.

Ofițerii SPP erau pregătiți însă și cu un plan B în cazul în care dresura lebedelor nu ar fi reușit. Astfel, a fost luată în calcul inclusiv folosirea a două păsări împăiate care să fie dirijate de sub apă de scafandri.

FOTO: Rompres / Summitbucharest.ro.


Mai multe articole despre:
0 Traian Băsescu SPP lebede George Bush