MENIU

Detalii explozive din ședința PSD de ieri. Amenințări cu bătaia, înjurături și întâlniri ascunse

Detalii explozive din ședința PSD de ieri. Amenințări cu bătaia, înjurături, țipete și dezvăluiri din întâlniri ascunse ale unor lideri PSD. Nimic nu a lipsit din această ședință în urma căreia s-au conturat noile tabere din partid. Protagonistul a fost Marian Oprișan. Acum de partea Vioricăi Dăncilă, liderul PSD Vrancea s-a certat cu toți cei are i s-au împotrivit premierului, relatează Realitatea TV. 

Ruptura de la vârful PSD s-a produs cu o seară înainte de Comitetul Executiv Național. Într-o întâlnire la Parlament, Viorica Dăncilă a insistat cu organizarea Congresului până la finalul acestei luni.

”Viorica, eu nu cred că este bine pentru partid,", i-a spus atunci Paul Stănescu, potrivit unor surse din PSD.

Propus de Dăncilă președinte executiv al PSD, Stănescu i-a spus cu o seară înainte că își va da demisia, dacă nu se va răzgândi in privinta congresului. La fel și Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților. Paul Stănescu a făcut-o. Marcel Ciolacu, nu.

Nimic nu a făcut-o pe Viorica Dăncilă să se răzgândească. A luat prima cuvântul în ședința Comitetului Executiv și și-a anunțat partidul că vrea Congres în luna iunie.

”Sunt dispusă să-mi pun mandatul pe masă", le-a spus colegilor.

”Practic ne-a pus să alegem: nu sunteți de acord cu mine, îmi dau demisia și pierdem guvernarea", a dezvăluit un lider PSD.

Acela fost momentul în care Paul Stănescu a anunțat că își dă demisia din funcția de președinte executiv. De aici a pornit și tăvălugul. Marian Oprișan i-a atacat pe toți cei care nu își doreau organizarea unui Congres rapid. 01.56

Cu Marcel Ciolacu s-a certat cel mai rău. Liderul PSD Vrancea a povestit în ședință că președintele Camerei Deputaților l-a înjurat pe holurile sediului PSD din Băneasa. "Vrei bătaie, Oprișan?", i-ar fi spus Ciolacu lui Oprișan, potrivit unor surse participante.

Și nu a fost singurul episod. În ședință, Viorica Dăncilă s-a plâns de faptul că ea nu a participat la construcția bugetului de anul acesta.

”Trebuia să-ți dai demisia atunci", ar fi spus Marcel Ciolacu în șoaptă. Oprișan a întrerupt ședința și l-a pârât pe Ciolacu lui Dăncilă. ”Auziți ce spune, doamna premier, că ar fi trebuit să vă dați demisia". Dăncilă le-a spus colegilor că s-a gândit în acel moment să-și dea demisia.

Nu doar Marcel Ciolacu a fost în vizorul lui Oprișan în sedintă. Și Paul Stănescu. Liderul PSD Vrancea a povestit despre o întâlnire între Florentin Pandele și Paul Stănescu. Potrivit spuselor lui Oprișan, soțul Gabrielei Firea i-ar fi cerut lui Stănescu să susțină adoptarea amnistiei și grațierii.

Nici Gabriela Firea nu a scăpat. Marian Oprișan a acuzat-o că i-a scris un mesaj lui Paul Stănescu pe grupul intern al președinților de filială. Acolo Oprișan l-a acuzat pe Paul Stănescu că vrea să dea partidul lui Victor Ponta. Răspunsul lui Paul Stănescu a venit sub forma unui mesaJ redirecționat. ”Nu ți-e rușine să mă acuzi pe mine de așa ceva?", s-a adresat Gabriela Firea lui Oprișan, potrivit unor surse participante.