MENIU

Deputaţii cumpără maşini de un milion de euro. Trei dintre ele, de lux

Camera Deputaţilor va cheltui, în următoarea perioadă, un milion de euro pe 25 de maşini, dintre care trei de lux. Vehiculele vor fi folosite pentru Adunarea Parlamentară NATO, care va avea loc în ţara noastră, în octombrie. Achiziţia a fost criticată de opoziţie. 

Potrivit platformei de achiziţii publice, Camera Deputaţilor va cumpăra 25 de autoturisme, dintre care trei de lux, 19 pentru delegaţii şi alte trei, pentru transportul a mai puţin de zece persoane. Parlamentarii opoziţiei cred că pentru evenimentul din luna octombrie se puteau găsi alte soluţii şi văd un alt scop în achiziţia acestor maşini.

Anul trecut, în 2006, a venit o delegaţie a Adunării Parlamentare a NATO la Palatul Parlamentului şi împreună cu specialiştii au sabilit cele necesare pentru găzduirea acestui eveniment. MUSCA 2.57 Acum o lună, Camera Deputaţilor a făcut o solicitare de suplimentare a bugetului necesar organizătii acestui eveniment 3.08 MUSCA 3.23 Nu este vorba doar de maşin, include şi instalaţie electrică, calculatoare, ascensoarele să fe reparate şi instalaţiile pentru stingerea incendiilor. Sunt mai multe dotări care sunt necesare 3.28

Anunţul a fost publicat pe platforma de achiziţii publice, iar ofertele pot fi depuse până pe 29 mai. Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, după criteriul celui mai mic preţ. Valoarea este estimată la 4,7 milioane de lei.