MENIU

Deputat PSD: Pentru noi e mai importantă campania electorală decât votul în cazul Florin Popescu

Deputat PSD: Pentru noi e mai importantă campania electorală decât votul în cazul Florin Popescu

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marţi, că pentru parlamentarii PSD este mai importantă campania electorală pentru europarlamentare decât votul asupra solicitării de arestare preventivă a deputatului Florin Popescu, care ar putea fi dat abia după scrutinul din 25 mai.

Iordache a fost întrebat care este motivul pentru care parlamentarii PSD nu au fost prezenţi la şedinţa Camerei Deputaţilor, suspendată din lipsă de cvorum, unde ar fi trebuit supusă votului solicitarea de ridicare a imunităţii lui Florin Popescu.

"Campania electorală este mai importantă şi fiecare coleg avea programat... şi eu am în cursul zilei o întâlnire electorală. Sunt două întâlniri foarte importante în Parlament în acest moment, de aceea a fost o prezenţă mai slabă. Dar acest vot poate să aştepte două săptămâni şi atunci pe 27 (mai - n.r.) cu siguranţă va fi şi cvorum pentru acel vot sau pentru legi", a afirmat Iordache.

Deputatul PSD a fost întrebat cum poate fi campania electorală mai importantă decât votul pentru o solicitare a procurorilor privind arestarea preventivă a unui deputat.

"Dosarul poate să meargă înainte, cercetările merg mai departe, nu e asta problema din punctul nostru de vedere. Noi suntem mai preocupaţi de campania electorală decât de acest vot (...) Din punctul meu de vedere, e mai important să ne întâlnim cu oamenii decât să venim azi la Parlament", a răspuns Iordache.

Votul asupra ridicării imunităţii deputatului Florin Popescu nu va mai fi dat marţi, după ce şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Camera Deputaţilor şi-a suspendat, marţi, şedinţa de plen din lipsă de cvorum, în condiţiile în care doar 151 de deputaţi au semnat listele de prezenţă, cvorumul fiind de 202.

Mai multe articole despre:
parlament PSD vot deputat Florin Popescu