MENIU

Deputat PSD: Cei din sănătate și educație, precum și demnitarii nu beneficiază de mărirea de 10%

Deputatul PSD, Adrian Solomon, cel care a propus amendamentul prin care salariile bugetarilor cresc cu 10% de la 1 decembrie, a declarat, miercuri, că "sunt exceptate de la aceste măriri acele categorii care au primit deja măriri, din sănătate și educație, ca și demnitarii".

"În amendament se spune clar că sunt exceptate de la aceste măriri acele categorii care au primit deja măriri, din sănătate și educație, ca și demnitarii", a spus Solomon, în plenul Camerei Deputaților, după ce proiectul de lege a fost adoptat.

Proiectul de lege prin care au fost mărite salariile bugetarilor a fost susținut de deputații PSD, PNL și UDMR, după cum au declarat reprezentanții acestor partide în plenul Camerei Deputaților.

Deputatul UDMR, Marton Arpad, a spus, însă, că deputații Uniunii au susținut acest proiect, dar a atras atenția că de acesta vor beneficia și cei cărora li s-au mărit salariile cu 300% prin ordonanță de urgență, mai exact demnitarii, președintele, premierul și conducerea Parlamentului.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind Ordonanța 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor — cu 10%.