MENIU

Denise Rifai scoate la iveală sabotajul lui Tudorel Toader la PSD în disputa privind șefia DNA

Jurnalista Denise Rifai scoate la iveală sabotajul ministrului Justiției, Tudorel Toader, la adresa Partidului Social Democrat (PSD) în disputa privind șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Tudorel Toader i-a respins pe toți cei patru concurenți de până acum (DNA-iștii Marius Iacob, Florentina Mirică și Elena Grecu, precum și PICCJ-istul Cristian Lazăr), anunțând în schimb că va relua procedura de selecție.

Realizatoarea de la Realitatea TV susține, într-un interviu pentru PSnews.ro, că gestul de vineri al demnitarului are ca scop impunerea la DNA a unui om apropiat de coaliție sau mai degrabă de Alianța Liberalilor și Democraților, având în vedere că Tudorel Toader este sprijinit de către președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

”Domnul ministru se joacă și și-a îmbrăcat foarte bine haina politică pe care i-a oferit-o liderul ALDE, domnul Călin Popescu-Tăriceanu. Gestul lui Tudorel Toader de a juca – așa cum au fost unele scenarii încă de la început: că era posibil să meargă pe zona de amânare în primă instanță – arată că există realmente o strategie pentru ca omul care va ajunge să conducă DNA din poziția de procuror-șef să fie un tip bine ales de către cei de la PSD-ALDE. Sau poate doar de către cei de la ALDE, pentru că să nu uităm: Tudorel Toader este omul lui Călin Popescu-Tăriceanu și până acum (apropo de jocul cu ordonanțele ce vizau amnistia sau grațierea) am văzut că ministrul Justiției a știut să se opună.

Am văzut, de asemenea, un Tudorel Toader care nu a acceptat ideea ca acele proiecte de legi ce vizează modificările aduse codurilor penale să fie trecute prin ordonanță de urgență. Deci este foarte posibil ca și aici domnul Toader să încerce să câștige timp, ca să aducă la șefia DNA un om apropiat de Călin Popescu-Tăriceanu – nu neapărat de Liviu Dragnea. Spun asta în baza ultimelor decizii luate de Tudorel Toader, care au fost doar în sensul domnului Tăriceanu – nu în sensul coaliției. Asta pe de o parte”, a detaliat Rifai.

Citește mai multe pe psnews.ro.

Mai multe articole despre:
denise rifai