MENIU

Demisie "made in Dâmbovița": S-a mutat la UNPR, dar rămâne parlamentar PSD

Pentru că în România se poate, un fost membru PMP, ales senator în anul 2016 pe listele partidului lui Băsescu, a trecut în 2018 la PSD, iar de aici s-a transferat, la începutul lunii martie, la UNPR. Iar asta nu este totul! S-a mutat la partidul lui Gabriel Oprea, dar a rămas și în grupul parlamentar al social-democraților.

Social-democratul Iustin Talpoş a anunţat miercuri că va activa ca senator UNPR, dar afiliat grupului parlamentar PSD.

"Vreau să vă anunţ că, de azi, voi activa ca senator UNPR, dar rămân în grupul parlamentar PSD", a precizat Talpoş, de la tribuna Senatului.

Adeziunea lui Talpoș la partid a fost semnată pe data de 1 martie, iar Talpoş îşi motivează alegerea invocând “buna relaţie cu cei din grupul PSD Maramureş”.

“Eu sunt un om activ căruia îi place să muncească şi care nu poate fi ţinut pe bară. Am ales să plec din cauza bunei relaţii cu ceilalţi membri ai grupului PSD, cu ghilimelele de rigoare la buna relaţie. Nu pot să spun că mi s-a vorbit urât, dar eram mici gesturi care au contat. Nu eram chemat la şedinţe, mergem la sediu nu se vorbea de faţă cu mine, lucruri minore, dar care contează”, a declarat pentru eMaramures.ro proaspătul senator UNPR.

Prin noua înregimentare, Talpoş devine primul parlamentar UNPR şi a primit deja funcţia de vicepreşedinte UNPR la nivel naţional. În ceea ce priveşte o eventuală candidatură pe listele de la alegerile europarlamentare Talpoş spune că nu vizează aşa ceva.

“Nu am cerut un loc pe liste, dar dacă mi se va oferi nu voi refuza. Îmi voi relua activitatea din teritoriu şi după 15 martie voi inaugura cabinetul parlamentar din Baia Mare”, a mai spus senatorul.

În ceea ce priveşte realţia cu noii colegi, Talpoş o defineşte drept “foarte bună”.

“Cu cei de la UNPR Maramureş am o relaţie foarte bună. De altfel nici cu colegii de la PSD nu ne-a despărţit cu cuţitele pe masă. Pot să vă spun că am avut o discuţie înainte de a face trecerea”, a concluzionat Iustin Talpoş. În 2016, Iustin Talpoş a fost ales senator pe listele PMP. Talpoş a afirmat că s-a afiliat grupului PSD, ca senator independent, după ce şi-a dat demisia din PMP.

Mai multe articole despre:
UNPR PMP PDS iustin talpos